Sinimak masakra na Novom Zelandu se masovno širio: Fejsbuk je morao da ukloni čak 1,5 miliona videa

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2019, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinimak masakra na Novom Zelandu se masovno širio: Fejsbuk je morao da ukloni čak 1,5 miliona videa

Video, koji prikazuje napad na dve džamije na Novom Zelandu, imao je četiri hiljade pregleda pre nego što je uklonjen sa mreže, saopštili su danas iz Fejsbuka.

Optuženi državljanin Australije Brenton Tarant, koji se tereti za ubistvo pedeset vernika u oružanom napadu na dve džamije, snimao je oružanu akciju koja je uživo emitovana na Fejsbuku.

Iz Fejsbuka su rekli da je video snimak uživo pregledan manje od dvesta puta, a da je ukupan broj pregleda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre uklanjanja dostigao 4.000, javio je CNBC.

Prva prijava korisnika stigla je 29 minuta od postavljanja snimka, i 12 minuta pošto se emitovanje završeno.

Drštveni mediji su se suočili s ozbiljnom kritikom zbog toga što nisu uradili dovoljno kako bi na vreme skinuli snimak sa svojih platformi.

Video je potom u različitim formatima deljen širom Fejsbuka. Kompanija je rekla da su oni pronalazili slične snimke, i automatski ih uklanjali s Fejsbuka i Instagrama.

Kompanija Fejsbuk je u prvih 24 sata nakon emitovanja uklonila 1,5 miliona video snimaka napada.

Redit, Tviter i Ju Tjub su takođe pokušali brzo da reaguju kako bi uklonili sadržaj povezan s ovim napadom.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.