Šef kosovske obaveštajne agencije podneo ostavku

Izvor: RTS, 06.Nov.2019, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef kosovske obaveštajne agencije podneo ostavku

Direktor kosovske obaveštajne agencije Špend Mađuni podneo je ostavku, potvrdio je odlazeći premijer Ramuš Haradinaj.
Ramuš Haradinaj je na Fejsbuk profilu saopštio da je prihvatio Mađunijevu ostavku i naveo da mu se zahvalio na dosadašnjoj "profesionalnoj saradnji u zaštiti bezbednosti zemlje i naroda".

Mađuni je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bio dugogodišnji direktor policije, a onda i šef obaveštajne agencije.
Mediji u Prištini pišu da je Mađuni odlučio da ne čeka izbor Aljbina Kurtija za premijera, te da je ostavkom otvorio vrata radikalnim promenama u bezbednosti, koje je do danas u potpunosti kontrolisao predsednik Hašim Tači.
Mađunijeva budućnost na čelu službi bezbednosti ionako nije bila preterano svetla zbog konstantnih sukoba sa liderima i pristalicama pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šef Kosovske obaveštajne agencije podneo ostavku, Haradinaj potvrdio

Izvor: Danas, 06.Nov.2019

Direktor Kosovske obaveštajne agencije (KIA) Špend Mađuni (Shpend Maxhuni) podneo je ostavku na tu funkciju, a vest je potvrdio i kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj, preneo je večeras KoSSEv. Članak Šef Kosovske obaveštajne agencije podneo ostavku, Haradinaj potvrdio se pojavljuje prvo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.