ŠOK! Fejsbuk moli korisnike da mu šalju najseksi fotke! Zašto?

Izvor: Prva.rs, 10.Nov.2017, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOK! Fejsbuk moli korisnike da mu šalju najseksi fotke! Zašto?

Pratite nas i na Viberu! Reč je o revenge.porn-u. Fejsbuk se sprema da u četiri zemlje testira preventivni sistem koji će se boriti protiv pornografije. Zato mu je potrebna pomoć korisnika, te su  ih nadređeni iz ove najpopularnije društvene grupe zamolili da im sašlju svoje nage fotke putem Mesindžera.
One osobe koje znaju da neko drugi poseduje njihove nage fotografije treba da pošalju te iste fotke, a Fejsbuk će sprečiti njihovo javno objavljivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << i na Instagramu.
Džuli Inman Grand iz Kancelarije za bezbednost na Internetu kaže da je zlostavljanje žrtve koja se nalazi na fotografiji najgore iskustvo koje neko može da doživi na društvenim mrežama, te da je jako važno da Fejsbuk preventivno reaguje.
Inače, Australija nije slučajno izabrana za ovaj eksperiment – rezultati istraživanja su pokazali da je svaki peti korisnik mreža u ovoj zemlji bio žrtva revenge porn-a.
Izvor: cafe.ba
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.