SAVETNIK PACOLIJA: Nema šanse da Morina bude izručen Srbiji

Izvor: Večernje novosti, 31.Jul.2019, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAVETNIK PACOLIJA: Nema šanse da Morina bude izručen Srbiji

Jetljir Ziberaj, savetnik šefa kosovske diplomatije, Bedžeta Pacolija, tvrdi da bivši pripadnik tzv. OVK Tomor Morina, uhapšen nedavno u Severnoj Makedoiji ne može biti izručen Srbiji Jetljir Ziberaj, savetnik šefa kosovske diplomatije, Bedžeta Pacolija, tvrdi da bivši pripadnik tzv. OVK Tomor Morina, uhapšen nedavno u Severnoj Makedoiji ne može biti izručen Srbiji.Ziberaj je na svom fejsbuk profilu napisao da blisko sarađuje sa vlastima Severne Makedonije >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na ubrzanju procedure oslobađanja Morine. “Da budem jasan: Ne postoji šansa da bivši borac za slobodu Tomor Morina bude izručen Srbiji. Mi blisko sarađujemo s vlastima Severne Makedonije diplomatskim i institucionalnim kanalima kako bi se postupak što pre sproveo i Tomori se vratio svojoj porodici ", napisao je Ziberaj.PROČITAJTE JOŠ - Srbija poslala molbu za izručenje Tomora MorineInače, jutros su u Đakovici, rodnom mestu Morine, održani protesti sa zahtevom da on bude odmah pušten iz pritvora u Severnoj Makedoniji.Protest su organizovala udruženja učesnika poslednjih sukoba na KiM, porodice poginulih pripadnika tzv. OVK i navijačka grupa "Crvene jakne", preneo je makedonski portal Alb, na albanskom jeziku. PROČITAJTE JOŠ - Bivši gerilac tzv. OVK čeka izručenje Srbiji?Morina je uhapšen po poternici Srbije, a zbog zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom. Morini su makedoske vlasti odredile jednomesečni pritvor zbog mogućnosti bekestva, a njegovo hitno oslobađanje tražili su ambasador tzv. Kosova u Skoplju, Gjergj Dedaj , lider Pokreta Samoopredeljenja, Albin Kurti i zamenik premijera za evropska pitanja u makedonskoj vladi Bujar Osmani .
Pogledaj vesti o: Facebook,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ziberaj: Da budem jasan, nema šanse da Morina bude izručen Srbiji

Izvor: B92, 31.Jul.2019

Priština -- Jetljir Ziberaj, savetnik šefa kosovske diplomatije, Bedžeta Pacolija, tvrdi da bivši pripadnik tzv. OVK Tomor Morina ne može biti izručen Srbiji...Ziberaj je na svom fejsbuk profilu napisao da blisko sarađuje sa vlastima Severne Makedonije na ubrzanju procedure oslobađanja Morine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.