Izvor: Luftika.rs, 16.Avg.2022, 20:06

Pustili buvu da Prajd stiže u Sremske Karlovce i Krušedol, usledila je mržnja bez granica

Poslednjih nekoliko dana društvenim mrežama je kružila informacija da će manifestacija Evroprajd organizovati posetu manastiru Krušedoli  osnovnoj pkoli u Sremskim Karlovcima.
Očekivano, ili ne, ali takve informacije su naišle na ogromno interesovanje javnosti, a ispod postova su se ređale poruke mržnje.
Iz Evroprajda za 021.rs navode da su u pitanju dezinformacije, te da takve posete nisu bile ni planirane.
Pre petnaestak dana u >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Fejsbuk grupi „Sremski Karlovci Aktuelno“ pojavili su se navodi da će posetioci manifestacije Evroprajd posetiti ovo mesto i tom prilikom gostovati u Osnovnoj školi „23. oktobar“ kako bi pričali o problemima LGBT zajednice.
Potom su se pojavile i objave da su meštani sela Krušedol, Maradik, Velika Remeta i Čortanovci najavili blokadu svih puteva i prilaza manastiru Krušedol kako bi „sprečili dolazak najavljenih prajdista u ovu pravoslavnu svetinju“.
Najavljen je i protest roditelja osnovne škole, a njima će se „priključiti“ i građani nezadovoljni najavljenim dolaskom u Karlovačku bogosloviju, Karlovačku gimnaziju… Pokrenute su i peticije kako bi se sprečilo održavanje Parade ponosa.
Portal 021.rs navodi da su informacije o organizovanju građana i petacijama takođe lažne.
Ovakve objave su veliku pažnju privukle na stranicama kao što su „Svetosavska Srbija“ i „Pravoslavni manastiri i crkve“. Samo na ove dve stranice, objave imaju više od 1.000 lajkova i isto toliko deljenja objava.
Kao i obično, laž je bila samo povod za mržnju, pa se tako mogu videti komentari kako „to treba proterati iz zemlje“, da „tu bagru pedera i lezbejki treba uništiti kao gamad“, da je „red da se promeni sve u zemlji… šipka samo i redom sve koji idu protiv naroda“…
Pročitajte više na 021.rs
Episkop banatski prokleo premijerku i žali što nema oružje da s njime ode na Prajd (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.