Izvor: RTS, 27.Apr.2021, 18:23

Preminuo Žika Obretković, živopisna legenda beogradskih ulica

Žika Obretković, jedna od urbanih legendi Beograda, pesnik, ulični svirač, zabavljač, uvek u odelu sa cvetnim motivima i pletenom torbom preko ramena, preminuo je 23. aprila u staračkom domu, objavio je na "Fejsbuku" njegov prijatelj Milorad Daca Stojaković.
Poslednjih godina Žika Obretković je često mogao da se vidi na uglu Makedonske i Nušićeve ulice kako pevuši ili razgovara sa prolaznicima. Neretko bi recitovao neobične stihove o >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zelenoj salati, "zelenici" dok bi pesmu prekidala melodija njegove frule.

Žika Obretković je uvek, ili skoro uvek bio odeven u šarenu majicu i pantalone sa cvetnim motivima, po čemu je bio prepoznatljiv.
Obretković se pojavljivao i u emisiji "Šoder Lista" koja je emitovana na trećem kanalu Radio Televizije Beograd. Žika je u toj emisiji bio često specijalni gost.
Obretković je objavio i nekoliko knjiga pesama, a jedna od njih nosi naziv "U celini i celosti", kako se i zvala njegova rubrika u Minimaksovoj radio emisiji "Tup-tup", a u kojoj je Žika, kao stalni gost, govorio viceve "bez veze".
Kako je na Fejsbuku preneo njegov prijatelj Milorad Daca Stojaković Živorad Žika Obretković je preminuo 23. aprila u staračkom domu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Preminuo Žika Obretković, legenda Beograda

Izvor: Radio 021, 27.Apr.2021

Žika Obretković, ulični svirač i legenda Beograda, preminuo je 23. aprila u staračkom domu, objavio je njegov prijatelj na Fejsbuku...Žika Obretković poznat je kao ulični svirač, pisac poezije, vatreni govornik, dugogodišnji Minimaksov gost na radiju, kandidat za predsednika Srbije, obožavalac...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.