Postignut dogovor o opozivu ambasadora

Izvor: B92, 26.Jan.2021, 19:52

Postignut dogovor o opozivu ambasadora

Podgorica -- Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, potpredsednik Vlade Dritan Abazović i ministar spoljnih poslova Ðorđe Radulović dogovorili su se o opozivu 7 ambasadora.

Sastanak Ðukanovića s Radulovićem i Abazovićem počeo je u 16.30 i trajao je do oko 18.15.

Kako je saopšteno večeras, Ðukanović će potpisati ukaze o opozivu ambasadora, nakon što mu Radulović dostavi odgovarajuća obrazloženja o njihovom smenjivanju.

Sastanak je inicirao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Radulović, nakon krize u rešavanju pitanja opoziva sedmoro diplomata koje je zatražila Vlada, ali predsednik države nije hteo da potpiše ukaz o tome.

Prema pisanju podgoričkih Vijesti. niko od učesnika sastanka nije hteo da daje izjave novinarima.

Ministar je u obrazloženju naveo da su oni naštetili interesima države, ne precizirajući o čemu je reč, zbog čega je Ðukanović odbio da potpiše ukaz o opozivu.

Radulović je odlučio da opozove ambasadore u Kini Darka Pajovića, ambasadora u Srbiji Tarzana Miloševića, ambasadorku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanku Jeknić, ambasadora pri Vatikanu Miodraga Vlahovića, ambasadorku u Italiji Sanju Vlahović, ambasadora u Bosni i Hercegovini Obrada Miša Stanišića, te ambasadorku u Njemačkoj Veru Kuliš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.