Podignuta optužnica protiv Kačara, tužilaštvo traži godinu i po dana zatvora

Izvor: JužneVesti.com, 21.Maj.2018, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica protiv Kačara, tužilaštvo traži godinu i po dana zatvora

Ukoliko sud potvrdi optužni predlog Osnovnog javnog tužilaštva protiv niškog većnika za sport i omladinu Branislava Kačara, on bi mogao da se nađe u optuženičkoj klupi zbog sumnje da je umešan u korupciju. Dok niško pravosuđe razmatra njegov slučaj, osumnjičeni Kačar se na svom Fejsbuk profilu “pohvalio” da je otišao u Kanadu.

Istraga protiv Kačara, koji je sredinom decembra uhapšen zbog sumnje da je “trgovao uticajem” i tako pokušao da namesti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << javnu nabavku u vezi sa čišćenjem i obezbeđivanjem Gradske uprave, kao i za malverazicije pri isplati novca sportskim klubovima, kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu, završena je 21. maja. Sumnje su, navode osnovane, i sada je na potezu sud koji bi trebalo optužnicu da potvrdi ili odbaci.

Po prijemu optužnog predloga sud je u mogućnosti da radi boljeg razjašnjenja stvari naredi da se prikupe određeni dokazi, da odbaci optužni predlog ukoliko

smatra da nema dovoljno dokaza, ili da u roku od 30 dana zakaže glavni pretres - navode u Tužilaštvu.

Kačar vest o optužnom predlogu dočekao u Kanadi; printskrin/FacebookInače, vest o podizanju optužnice, većnik Kačar nije dočekao u Srbiji, već je, prema objavama na njegovom Fejsbuk profilu u kanadskom gradu Hamilton u provinciji Ontario.

Pored optužnog predloga za Kačara, Osnovno javno tužilaštvo stavlja na teret zloupotrebu službenog položaja šefu Službe za zajedničke poslove Niša Aci Jankoviću i predlaže zatvorsku kaznu od godinu dana i 2 meseca.

Podsetimo, Kačar je uhapšen sredinom decembra zbog sumnje da je počinio krivično delo “trgovina uticajem”, ali i zbog malverzacija sa isplatom novca sportskim klubovima.

Inače, nakon dvadesetak dana u pritvoru, većnik zadužen za sport i omladinu je pušten iz pritvora, jer su, kako kažu u Osnovnom sudu, u međuvremenu saslušani svi svedoci.

Komentar na Kačarevo hapšenje nisu imali ni gradonačelnik Darko Bulatović, ni vrh niškog SNS, a analitičari i opozicija su se složili da je hapšenje “posledica sukoba unutar SNS”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.