Pirotski Muzej otvorio svoju riznicu na internetu

Izvor: JužneVesti.com, 31.Mar.2020, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirotski Muzej otvorio svoju riznicu na internetu

Kulturno nasleđe pirotskog kraja koje su čuva u Muzeju Ponišavlja trenutno je nedostupno građanima zbog epidemije virusa korona, ali svi oni koji žele da pročitaju interesantne priče o dragocenostima koje se tamo nalaze, mogu to učiniti na sajtu ove institucije.

Kako se odevalo muško stanovništvo u Pirotu početkom 19. veka, koja je priča iza najstarije knjige koja se čuva u Muzeju, koliko kućnih ikonostasa su sačuvani, kao i fotografije i priče predmeta iz >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stalne postavke, korisnici interneta mogu svakodnevno pročitati i saznati na sajtu Muzeja i Fejsbuk stanici.

Kako kažu u Muzeju, u skladu sa novonastalom situacijom, otvoriće svoju riznicu putem članaka i fotografija koji će biti objavljivani u narednom periodu.

Svakog dana u narednom periodu ćemo objavljivati interesantne tekstove i slike o predmetima koji se nalaze u muzeju, a koje posetioci nisu u prilici da vide ili čitaju o njima. Rešili smo da ovim putem otkrijemo delić onoga što čuvamo i na ovaj način pokušamo da oplemenimo internet prostranstvo - kažu u Muzeju.

Na ovaj način izašli su u susret sugrađanima i posetioci koji zbog vanrednog stanja trenutno ne mogu da posete Muzej.

Objavljivaćemo interesante tekstove, slike i zanimljivosti o predmetima, minulim događajima i pričama koje čuva naš muzej a koji su vezani za kulturno nasleđe pirotskog okruga - kažu u Muzeju.

Podsetimo, i Narodni muzej u Leskovcu svakodnevno objavljuje zanimljivosti, besplatne sadrže na internetu uveo je i Kulturni centar u Vlasotincu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.