ISPITIVAO NAS JE KOJE SU NAM OMILJENE POZE I OBARAO AKO GA ODBIJEMO: Progovorile žrtve profesora sa Filozofskog fakulteta

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2021, 10:55

ISPITIVAO NAS JE KOJE SU NAM OMILJENE POZE I OBARAO AKO GA ODBIJEMO: Progovorile žrtve profesora sa Filozofskog fakulteta

Na Fejsbuk stranici "Nisam tražila" osvanula je ispovest mlade devojke koja je podelila svoje mračno i tragično iskustvo sa profesorom na Filozofskom fakultetu kada je reč o zlostavljanju. 

Od momenta kada je Milena Radulović mlada srpska glumica smogla snage i hrabrosti i prijavila svog učitelja i profesora glume Miroslava Miku Aleksića (68), da je godinama silovao ili seksualno uznemiravao svoje đake, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i nju, cela Srbija, ali i region digao se na noge, pružio podršku i osudio ovakav sraman i nemoralan postupak.

Glumice, pevačice, voditeljke, ali i žene iz "običnog" sveta i života u znak podrške, ali i vetru u leđa da o zlostavljanju ne treba ćutati, da nije sramota biti žrtva koji je mlada glumica dala svim ženama ne samo u Srbiji, već i šire, počele su da se javljaju i ostale učenice, studentkinje, koleginice, majke, sestre sa istom ili sličnom pričom. Svaka sa posebnom težinom i posebnim bolom.

Naime, na Fejsbuk stranici "Nisam tražila" osvanula je ispovest mlade devojke koja je podelila sa svetom svoje mračno i tragično iskustvo sa profesorom na Filozofskom fakultetu kada je reč o zlostavljanju.

-  Profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, tačnije odsek za Žurnalistiku Šejn Husejnefendić, svakodnevno je, kao asistent, a kasnije i profesor na predavanjima sve dovodio u vezu se seksom, a neretko i prozivao studentkinje da su debele i da treba više da polno opšte, pitajući ih kakve poze najviše vole, konzumiraju li seks, kako ga treba konzumirati da budu manje pod stresom i sl. Isti taj asistent, a danas profesor javljao se većem broju studentkinja privatno pokušavajući da ih odvede u krevet, neke je uspeo. Neke poruke su i videle svetlo dana, neke nisu. Uglavnom ih je uslovljavao ocenama ili ako nije, to se pokaže na rezultatima i njegovom restriktivnom ocenjivanju. Taj profesor me na sred hodnika uzeo za ruku i pozvao u kancelariju, privatno, nasamo, ako već ne želim da se vidim s njim posle fakulteta, odbila sam, cinički se nasmejao i rekao doći ćeš, doći. Ocenu sam upisala nakon nakon puno izlaženja na ispit, jer nikad nije bilo dovoljno za 6. Nisam sama, u krugovima s kolegicama koje su studirale ili studiraju svaka druga je prošla slično - piše u objavi koju je objavila stranica "Nisam tražila".

Profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, tačnije odsjek za Žurnalistiku Šejn Husejnefendić,...

Posted by Nisam tražila on Tuesday, January 19, 2021

Nije lako podeliti ovako zlo iskustvo ni sa najbližima, a tek onda sa svetom. Nije lako podeliti ovakvu priču sa nekim ko je pun osude i misli da, ukoliko nije bilo povodo, ne bi bilo ni zločina, nije lako podeliti zbog stida, sramote i "etikete". Nije lako, ali to znači hrabrost.

Ne treba da se navikavamo da o ovakvim stvarima ćutimo, i prikrivamo ih. Nisi sama - nisi tražila, ispričaj svoju priču.

Podsetimo, prema ranijim saopštenjima iz MUP-a, Aleksića su pored Milene prijavile, za isti zločin, i I. I., I. V. i M. Đ. pod sumnjom da je on u vremenskom periodu 2012-2020. u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.

Takođe, da podsetimo, Milena Radulović je detaljno navela kroz koji pakao je prošla.

- Imala sam 17 godina kada me je silovao, u novembru 2012. Sve je pažljivo isplanirao. Govorio mi je da je to radio iz pedagoških razloga. Vodio je računa da se seksualno zlostavljanje dogodi u toku časa, u sobi pored one u kojoj su bili učenici. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Posle svega što sam preživela, prošla sam kroz različite faze. Pojavio se ogroman osećaj krivice. I kako da sve ispričam roditeljima?! Njegova manipulacija i ide ka tome da vam usadi ogroman osećaj odgovornosti, saučesništva, krivice. Zato sam odlučila da više ne ćutim. Ovo je stvar koja mora da se dovode do kraja - reka je Milena Radulović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"SKINUO MI DŽEMPER, DIRAO GRUDI, KRENUO U PANTALONE" Ispovest sportistkinje kojoj je seksualno nasilje poremetilo život!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2021

Seksualni napad se desio od strane uglednog člana sportskog saveza i profesora na DIF-u..Od momenta kada je Milena Radulović mlada srpska glumica smogla snage i hrabrosti i prijavila svog učitelja i profesora glume Miroslava Miku Aleksića (68), da je godinama silovao ili seksualno uznemiravao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.