PO ODLUCI CRNOGORSKOG TUŽILAŠTA: Savetnica ambasadora bi “zapalila hram i koljače, goveda”, a samo će prekršajno da odgovara!

Izvor: Večernje novosti, 17.Avg.2019, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PO ODLUCI CRNOGORSKOG TUŽILAŠTA: Savetnica ambasadora bi “zapalila hram i koljače, goveda”, a samo će prekršajno da odgovara!

Mirna Nikčević na Fejsbuku vređala vernike koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja PODGORICA - Više državno tužilaštvo u Podgorici utvrdilo je da nema elemenata krivične odgovornosti prve savetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari Mirne Nikčević, koja je na svom Fejsbuku iznela stavove i komentare u kojima je vređala vernike koji su se na Trojčindanski dan >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Prema pisanju lista Dan, u odluci tužilaštva navodi se da su tokom uviđaja pribavljeni svi podaci i obaveštenja radi ocene da li se u radnjama Nikčević stiču elementi bilo kog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, prenosi RTCG. PROČITAJTE JOŠ - MIRNA BI DA SPALjUJE CRKVE I POPOVE: Skandalozno ponašanje savetnice crnogorskog ambasadora u Turskoj (FOTO) Kako se navodi, utvrđeno je da nema elemenata krivične odgovornosti i da ona treba da odgovara samo prekršajno. Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova pokrenulo je pre dva meseca disciplinski postupak protiv Nikčević zbog stavova i komentara o Trojičindanskom saboru ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Ona je tada u jednoj prepisci napisala da bi "zapalila Hram i sva goveda tamo" i da se radi o "koljačima primitivnim". Nakon toga joj je skraćen mandat i suspendovana je do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

MILOVA SAVETNICA NEKAŽNJENO PLJUJE SRBE: Nema krivične odgovornosti za Mirnu Nikčević zbog želje da spali hram SPC u Podgorici

Izvor: Kurir, 17.Avg.2019

Više državno tužilaštvo u Podgorici utvrdilo je da nema elemenata krivične odgovornosti Mirne Nikčević, prve savetnice u ambasadi Crne Gore u Ankari.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.