PARANOJA U BRISELU: Evropska komisija ZAHTEVA od NAJVEĆIH KOMPANIJA da CENZURIŠU RUSIJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2018, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARANOJA U BRISELU: Evropska komisija ZAHTEVA od NAJVEĆIH KOMPANIJA da CENZURIŠU RUSIJU

Evropska komisija tražila je da kompanija Gugl, Fejsbuk i Tviter podnose mesečne izveštaje o napretku u iskorenjivanju “lažnih vesti” poreklom iz Rusije.

Komisija je zatražila da se izveštaj podnese sa svojih platformi uoči evropskih izbora.

Zvaničnici EU predstavili su te mere u okviru akcionog plana za borbu protiv dezinformisanja pred izbore za Evropski parlament u maju sledeće godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Predstavnici Evropske komisije su rekli da da će uvesti "brz sistem uzbunjivanja", povećati budžet, osoblje i oruđa za obradu podataka kako bi se pomoglo u borbi protiv lažnih vesti.

Gugl, Fejsbuk, Tviter i kompanija koja je napravila brauzer Mozila potpisali su u septembru dobrovoljna pravila ponašanja u borbi protiv dezinformisanja.

BONUS VIDEO: Cela Srbija deli scenu iz Kliničkog centra: Pogledajte U ČEMU je doktorka došla da operiše pacijenta
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.