Oslobođen optužbi za pretnje Vučiću

Izvor: RTS, 28.Feb.2020, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen optužbi za pretnje Vučiću

Žarko Đorđević iz Niša pravosnažno je oslobođen optužbi da je pretnjama na "Fejsbuku" ugrozio sigurnost predsednika, u to vreme Vlade Srbije, Aleksandra Vučića.
Ovom odlukom Apelacionog suda u Beogradu koja je danas objavljena na sajtu tog suda, potvrđena je prvostepena presuda beogradskog Višeg suda kojom je Đorđević oslobođen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << optužbi jer je sud zaključio da optuženi nije izvršio krivično delo.
Međutim, Apelacioni sud, iako je Đorđevića pravosnažno oslobodio optužbi, u obrazloženju navodi da je to učinio jer – nema dokaza da je izvršio krivično delo za koje se tereti a ne zato što delo za koje je optužen nije krivično delo.
Đorđević, za kojeg mediji pišu da je bivši naprednjak, bio je optužen da je 24. juna 2016. godine u Nišu ugrozio sigurnost predsednika Vlade, tako što je na svom profilu na društvenoj mreži "Fejsbuk" objavio post pod naslovom "Smrt izdajniku Vučiću i petokolonašima!!!".
Nakon toga je stepen i budnost pripadnika obezbeđenja koji su angažovani na neposrednoj fizičkoj zaštiti i obezbeđenju predsednika Vlade, podignuti na najviši nivo, navedeno u predlogu optužbe, ali za koji je sud utvrdio da nije dokazana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.