Izvor: RTS, 24.Okt.2020, 10:24

Oskrnavljeno Damad Ali-pašino turbe na Kalemegdanu, podneta krivična prijava

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je da su oni koji su noćas oskrnavili Damad Ali-pašino turbe na Kalemegdanu ponovo obrukali srpski narod i najavio krivičnu prijavu.
Zamenik gradonačelnika je na svom Fejsbuk nalogu naveo da će krivična prijava biti podneta protiv N. N. lica Osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

"Zavod za zaštitu spomenika ukloniće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ove grafite u najkraćem roku", naveo je Vesić.
On je podsetio da je Damad Ali-pašino turbe deo kulturnog nasleđa, kao i da, pošto je obnovljeno pre nekoliko godina, predstavlja i značajnu turističku atrakciju.
"Ono što je noćas urađeno na Damad Ali-pašinom turbetu nije samo divljaštvo, već to mogu da urade samo osobe koje nanose štetu našem narodu i društvu", istakao je Vesić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oskrnavljeno Damad Ali-pašino turbe na Kalemegdanu

Izvor: Danas, 24.Okt.2020

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je da su nepoznati počinioci grafitima sinoć ponovo oskrnavlili Damad Ali-pašino turbe na Kalemegdanu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.