Optužili oca TIJANE JURIĆ da je ROBIJAO ZBOG KRAĐE, a on se povodom toga oglasio na Fejsbuku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2018, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužili oca TIJANE JURIĆ da je ROBIJAO ZBOG KRAĐE, a on se povodom toga oglasio na Fejsbuku!

Igor Jurić, otac brutalno ubijene devojčice Tijane Jurić, oglasio se povodom optužbi hrvatskih medija da je 2011. godine osuđen je zbog krađe 30 tona goriva, kao i da je tada bio i uhapšen.

Hrvatski nedeljnik "Ekspres" je objavio informaciju da je Jurić u martu 2011. godine osuđen na godinu dana zatvora, kad je, navodno, iz podzemnog rezervoara benzinske pumpe na kojoj je radio nestalo 30.000 litara goriva, a šteta je, kako je navedeno, procenjena na 22.000 evra.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Jurić se tim povodom odmah oglasio na svom Fejsbuk nalogu.

- Znao sam da će ovaj dan doći. Danas su me u jednom mediju stavili u kontekst teksta koji govori o zloupotrebama humanitarnih akcija - napisao je Jurić.

On je naveo da hrvatski mediji tvrde da je prodavao majice sa “likom svoje mrtve ćerke” i da je nakon njene smrti osnovao fondaciju koja “raspolaže golemim parama”. Takođe je navedeno da je odslužio kaznu zbog krađe 30.000 litara goriva i štete od 22.000 evra zbog “kockarskih dugova” i da je “pobegao” u Belgiju.

- Obaveštavam javnost da je tačno da sam 2008. zbog besparice odlučio da uradim nečasnu stvar. Krađu sam odmah priznao i u presudi i piše razlog zbog kog sam to uradio. Razlog ne želim da spominjem da nijedan pojedinac koji ovo čita ne pomisli da želim da koristim taj razlog kao pravdanje. Ne želim ni da se pravdam. Opravdanja nema. Ja sam sedam meseci nosio nanogicu u svom domu da odslužim kaznu zbog svoje nečasti - objasnio je Jurić.

On tvrdi da nije tačno da je to učinio zbog kockarskih dugova i da se nikada nije kockao niti zbog te pošasti imao dugove. - Nije tačno ni da sam pobegao u Belgiju, već sam tamo pronašao posao, a odluka moje porodice je bila, dok je još Tijana bila živa, da se preselimo porodično kako bismo pristojnije živeli – tvrdi Jurić.

Otac tragično nastradale Tijane je odbacio navode da Fondacija Tijana Jurić posluje nezakonito.

- Fondacija je dobila 107.000 evra za projekat na dve godine od Evropske komisije i taj novac je transparentan. To je Fondaciji trenutno jedini aktivni projekat i novac se troši transparetno. Majice sa Tijaninim likom su prodavane pre tri godine i to samo za festival “Glas anđela”. Novac od prodaje je otišao za lečenje dece, o čemu postoje dokazi o uplatama - objašnjava Jurić.

On je naglasio da se stidi do srži zbog krivičnog dela koje je počinio. - Stid me je od porodice i od prijatelja koji su sa mnom prošli kroz sve u to vreme. Verujem da svaki čovek na planeti ima nešto u svojoj prošlosti od čega se stidi i što ne želi da se ikada sazna o njemu. Međutim, da se nekoliko godina kasnije, posle moje presude nije dogodila tragedija u kojoj je Tijana stradala, moja prošlost verovatno nikome ne bi ni bila zanimljiva - napisao je Jurić.

To što, kako kaže, neko ima potrebu da iznosi negativne stvari o njemu u javnost, ne zamera. - Pogrešio sam i iskreno se kajem. Oprostite mi svi. Ali da se to radi da bi se blatio rad Fondacije i da povezuje sa zloupotrebom Tijanine smrti ne mogu da dozvolim. I neću da dozvolim - zaključio je Jurić.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Igor Jurić: Mene blatite, ali moju Tijanu i rad fondacije - ne

Izvor: Blic, 19.Okt.2018

Igor Jurić, otac brutalno ubijene Tijane Jurić, obratio se javnosti otvorenim pismom povodom navoda koje su o njemu izneli hrvatski portali, a tiču se rada Fondacije "Tijana Jurić" i njegove kazne za krađu goriva.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.