Opet mladi Đakić: Lajk za Dobro si čestitao Srbadiji

Izvor: B92, 10.Jan.2019, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet mladi Đakić: Lajk za "Dobro si čestitao Srbadiji"

Zagreb -- Ivan Đakić, bivši član HDZ i sin poslanika te stranke u Saboru, nakon sporne fotografije s ustašom i Srbinom, na Fejsbuku "lajkovao" uvredu na račun Srba.

On je naime lajkovao uvredu vezanu za skandaloznu fotografiju ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu Srbina, koju je mlađi Đakić ranije objavio na ovoj društvenoj mreži.

On je zbog objavljivanja te fotografije priveden u utorak, a juče pušten na slobodu uz mere opreza redovnog javljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policiji, nakon čega je tvrdio da mu je "žao da se to dogodilo, ali svi greše", kao i da se ovakva prašina u javnosti ne bi podigla da je neko drugi to učinio.

Hrvatski sajt Index.hr prenosi da je njegovu glavnu fotografiju na profilu na Fejsbuku, na kojoj su dva skupocena automobila, komentarisao izvesni Ivan iz Splita koji mu se predstavio kao kolega iz HDZ.

"Nisi ti za Audia ti si tikva za Merđu. Pož od Brata iz HDZ-a Split. Dobro si Srbadiji čestita ko ih j...", napisao je Ivan iz Splita.

Navodi se da mu je na to mlađi Đakić odgovorio sa "Pozdrav brate, živi!" i da bi potvrdio da se slaže s tezom o tome da je "dobro Srbadiji čestita", imenjaku iz Splita i lajkovao komentar.

Đakićev prvi post na Fejsbuku, sa fotografijom ustaškog zločinca, osudila je hrvatska vlada, premijer Andrej Plenković, kao i vladajući HDZ sa partnerima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.