Nova verzija bankarskog trojanca Terdot može da krade Facebook, Twitter i Gmail naloge

Izvor: Informacija.rs, 20.Nov.2017, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova verzija bankarskog trojanca Terdot može da krade Facebook, Twitter i Gmail naloge

Bezbednosni istraživači iz kompanije Bitdefender otkrili su novu verziju malvera Terdot čiji je kod baziran na kodu ozloglašenog bankarskog trojanca Zeus koji je procureo 2011. godine. Terdot je prvi put primećen sredinom prošle godine, da bi zatim nestao i ponovo se pojavio u oktobru iste godine od kada ga stručnjaci Bitdefendera pažljivo prate. Terdot je redizajniran i sada može da koristi open-source alate za lažiranje SSL sertifikata. Malver je sada osposobljen za krađu lozinki pa čak i praćenje naloga na društvenim mrežama.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Twiter

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Trojanac koji krade Facebook, Twitter i Gmail naloge

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Nov.2017

Bezbjednosni istraživači iz kompanije Bitdefender otkrili su novu verziju malvera Terdot čiji je kod baziran na kodu ozloglašenog bankarskog trojanca Zeus koji je procurio 2011. godine...Terdot je prvi put primijećen sredinom prošle godine, da bi zatim nestao i ponovo se pojavio u oktobru iste...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.