Niški gerilci se upaljenim svećama oprostili sa posečenim drvećem na Bulevaru Nemanjića

Izvor: JužneVesti.com, 01.Dec.2020, 23:32

Niški gerilci se upaljenim svećama oprostili sa posečenim drvećem na Bulevaru Nemanjića

Na mestu posečenog drvoreda kedrova na Bulevaru Nemanjića u Nišu, članovi Urbane gerile su zapalili sveće, što je, kako su napisali na svojoj Fejsbuk stranici, bio njihov način da odaju poslednju počast posečenom drveću.

Sveće su, kako su napisali, ostavili i drugim Nišlijama koje bi da se oproste od kedrova.

Danas smo odali poslednju počast posečenom drveću na Bulevaru Nemanjića. Ukoliko vas put nanese na Bulevar kod bivše Nišekspresove garaže >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << - ostavili smo sveće i drugim Nišlijama da se oproste od njih - napisali su gerilci.

Podsetimo, drvored kedrova, odmah kraj mesta gde se gradi tržni centar, posečen je juče dana i pored protesta kojim su građani i pokret "Dveri" zahtevali da Grad obustavi njihovu seču.

Njihova seča izazvala je burne reakcije Nišlija koje često na društvenim mrežama ovaj čin nazivaju sramotom i zločinom.

Prema rečima većnika Miroslava Đokića, investitor, odnosno kompanija "Delta" je u obavezi da za jedno posečeno stablo pribavi novih 5 sadnica koje će JKP Mediana posaditi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Gerilci odali poslednju počast posečenom drveću na Bulevaru Nemanjića

Izvor: RadioCity.rs, 02.Dec.2020, 12:01

Kada smo čuli da su kedrovi koji su godinama krasili stazu na Bulevaru Nemanjića, kao i ostale Nišlije ostali smo bez teksta. Baš kao i sve Nišlije ovih dana, čuli smo da če biti seča drveća i vest da su ih isekli ostavila nas je na pola nezavršene akcije. Jedino što smo mogli da uradimo...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.