Izvor: RTS, 22.Jan.2021, 11:57

Nisam tražila – kako je svedočanstvo Milene Radulović pokrenulo lavinu u regionu

Glumica Milena Radulović, koja je Miroslava Miku Aleksića optužila za silovanje koje je počinio dok je pohađala njegovu glumačku školu, pokrenula je lavinu svedočanstava žena iz celog regiona. One su se povezale i počele da objavljuju svoja iskustva sa seksualnim zlostavljanjem na Fejsbuk grupi "Nisam tražila".
Na grupi koja je osnovana 18. januara u BiH objavljeno je nekoliko desetina svedočanstva devojaka i žena iz regiona o seksualnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zlostavljanju ili uznemiravanju koje su doživele u porodici, školi, na prijemnom za fakultet, kod lekara...

Adiministratorke grupe u svojoj objavi na stranici ističu da je njihov cilj da medijsku pažnju na teme seksualnog uznemiravanja, zlostavljanja i nasilja koja je stvorena posle tvrdnji Milene Radulović usmere na vidljivost institucija koje deluju na ovom polju.
Očekuju da ovolika pažnja na, kako kažu, bolnu i prisutnu temu, ostane aktuelna u našem društvu.
Ocenjuju da se kultura nasilja ušla u sve društvene oblasti i da je osoba kao što je Miroslav Aleksić mnogo.
Zbog ogromnog broja poruka u virtuelnom sandučetu grupe, adiminstratorke stranice poručile su da su njihove objave na zidu privremeno prekinute, ali da će se truditi da postavljaju bar 20 svedočanstava dnevno.
Kako naglašavaju, posavetovaće se sa iskusnim aktivistkinjama i aktivistima i informisati u relevantnim institucijama, kako bi se nastavilo "odgovorno upravljanje odjekom koji su stvorila svedočanstva žena iz regiona".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zlostavljanje - vruća tema u regionu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2021

Pošto je glumica Milena Radulović sa još nekoliko devojaka prijavila policiji učitelja glume Miroslava Miku Aleksića, bivše studentkinje Akademije scenskih umetnosti u Sarajevu napravile su Fejsbuk stranicu, koja je u samo šest dana okupila više od 30.000 pratilaca, a na njoj je podeljeno stotine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.