Nema pritvora za Kašćelana i uhapšene Kavčane

Izvor: B92, 23.Apr.2021, 14:32

Nema pritvora za Kašćelana i uhapšene Kavčane

Viši sud odbio je predlog Specijalnog državnog tužilaštva da se za Slobodana Kašćelana i još 13 osumnjičenih odredi pritvor.

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je pritvor zbog sumnje da su deo kriminalne organizacije koja je počinila ubistvo u pokušaju i ubistvo u saizvršilaštvu, pišu crnogorske Vijesti.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva, pre tri dana uhapšeni su Kašćelan (58), njegov telohranitelj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima.

Podsetimo, policija je u utorak uveče 20. aprila uhapsila u Kotoru navodnog vođu kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana.

Kašćelan je u žižu javnosti dospeo kada je preživeo atentat u Novom Sadu 2016. godine.Često je menjao mesto boravka i koristio lažne identitete, pa je u traganju za njim sarađivala policija iz nekoliko evropskih država.

U decembru 2019. godine je pušten iz zatvora u Spužu da se brani sa slobode. Takva odluka doneta je nakon što je sud prihvatio jemstvo u iznosu nešto više od 500.000 evra u protiv vrednosti nekretnina. Kašćelan je optužen za zelenašenje izvršeno na organizovan način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.