Navijači Vojvodine prefarbali Zvezdine grafite u Novom Sadu, pa ih uhapsila policija

Izvor: 011vodič.com, 01.Sep.2019, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Vojvodine prefarbali Zvezdine grafite u Novom Sadu, pa ih uhapsila policija

U Srbiji nije dovoljno da bodriš voljeni klub na utakmici da bi te smatrali navijačem. Moraš ponekad da se dokažeš i na neki drugi način, često i da prekršiš zakon. Tako su pojedine pristalice Vojvodine nagrabusile u Novom Sadu, dan pre utakmice sa Crvenom zvezdom, koja je odigrana u subotu.
Kvota u MaxBetu na pobedu Rada protiv Napretka je 4.55.
Kako se navodi na Fejsbuk stranici “Balkanski navijači”, članovi navijačke grupe “Firma” su se organizovali >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << i preko “Zvezdinih” grafita u Novom Naselju nacrtali sopstvene. Ispisali su “Firma”, “FKV” i “F89”. Posle toga su ostali, verovatno očekujući reakciju neke od frakcija Zvezdine navijačke grupe.
Nismo bili tamo, ali pretpostavljamo da su članovi “Firme” bili spremni na fizički obračun. Umesto toga, neko je pozvao policiju, koja ih je zatekla na mestu događaja i pohapsila ih, verovatno zbog vandalizma, odnosno narušavanja izgleda spoljnih delova zgrada. Navodi se da je pohapšeno oko 40 “firmaša”.
Navijačke grupe crtaju grafite kako bi obeležile teritoriju koju “drže”. Novo Naselje važi za “zvezdaški kraj”, pa se ovo može protumačiti i kao borba oko teritorije. Međutim, ovog puta se umešala policija.
Inače, Zvezda je u nedelju savladala Vojvodinu na “Karađorđu” sa 2:1 i tako ostala jedina ekipa u našem šampionatu sa maksimalnim učinkom.

The post Navijači Vojvodine prefarbali Zvezdine grafite u Novom Sadu, pa ih uhapsila policija appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.