Mladići koji su iz Beograda krenuli pešice u Podgoricu, ušli u Crnu Goru

Izvor: RTS, 18.Feb.2020, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladići koji su iz Beograda krenuli pešice u Podgoricu, ušli u Crnu Goru

Grupa mladića, koja je iz Beograda pre nedelju dana krenula pešice do Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, ušla je u Crnu Goru.
Kako je na Fejsbuku objavio lider opozicione crnogorske Prave Crne Gore Marko Milačić, oni su prešli granicu na prelazu Jabuka.
U pitanju su dvojica mladića iz Podgorice, Ognjen Maraš i Miloš Ajković, koji su 11. februara krenuli sa platoa kod Hrama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Svetog Save u litiju dugu 500 kilometara do Podgorice. Njima su se naknadno priključila još dvojica mladića iz Srbije.
Pred polazak iz Beograda, oni su rekli da to čine u želji da ličnim primerom pokažu spremnost da "u duhu pravoslavlja, mirom, slogom i dostojanstvom, brane svetinje".
Milačić je tada rekao da će mladi momci svojim činom ispisati istoriju, u danima i nedeljama kada, kako je kazao, Crna Gora ispisuje istoriju "u borbi za slobodu i odbranu svetinja".
Njihov cilj je da prisustvovuju molitvenom hodu i litiji 23. februara u glavnom gradu Crne Gore.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

HODOČASNICI-HEROJI IZ BEOGRADA STIGLI U CRNU GORU: Reći ćemo našim potomcima da nismo ćutali (VIDEO)

Izvor: Kurir, 18.Feb.2020

Grupa mladića, koja je iz Beograda pre nedelju dana krenula pešice do Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, ušla je danas u Crnu Goru.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.