Među žrtvama otac i sin iz SAD, đaci iz Rusije, Nemačke...

Izvor: B92, 15.Jul.2016, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Među žrtvama otac i sin iz SAD, đaci iz Rusije, Nemačke...

Nica -- Prve žrtve napada u Nici koje su identifikovanje su otac i sin iz SAD Šon (52) i Brodi (11) Kouplend, a među stradalima ima i Rusa, Nemaca, Švajcaraca...

Prema poslednjim informacijama, među stradalima nema srpskih državljana.

Kouplendovi su prve žrtve koje su imenovane, a informaciju su potvrdili prijatelji porodice na Fejsbuku uz poruku da "niko ne zaslužuje takvu sudbinu, a naročito ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takva porodica".

Objavljeno je i da je ubijena 54-godišnja Linda Kazanova iz Švajcarske, koja je u Nici bila na odmoru sa suprugom Žilom.

Nemački zvaničnici su naveli da je među 84 stradalih najmanje troje nemačkih državljana. Poginuli su nastavnik i dvoje učenika iz jedne škole, koji su bili na putovanju nakon polaganja završnih ispita.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova je objavilo da je najmanje jedan Rus stradao, dok se troje vodi kao nestalo. Među žrtvama su i jedan državljanin Ukrajine i dvoje Jermena.

Takođe, poznato je da je jedna žrtva starija žena, za koju je njena ćerka Hamza Čarihi rekla da je bila "iskrena muslimanka, koja je praktikovala pravi islam, a ne onaj na koji se pozivaju teroristi".

Zvaničnici su saopštili da među 84 žrtve napada u Nici ima oko desetoro dece, a najmanje još 54 ih je prebačeno u bolnicu.

Najmanje 84 ljudi je stradalo, a više od stotinu povređeno u francuskom gradu Nici kada je napadač pucao, a zatim kamionom uleteo u puno šetalište.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.