Koristili ste ovu aplikaciju? FEJSBUK JE PRISLUŠKIVAO SVAKU REČ!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2019, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koristili ste ovu aplikaciju? FEJSBUK JE PRISLUŠKIVAO SVAKU REČ!

Još jedan debakl za Facebook

Fejsbuk je najnoviji tehonloški gigant koji se našao na udaru zbog načina na koji postupa sa podacima svojih korisnika nakon izveštaja koji je otkrio da je društvena mreža sakupljala audio podatke i snimke korisnika i potom ih slao trećim licima.

Sudeći po izveštaju koji je objavio Bloomberg, audio snimci dolazili su sa Messenger aplikacije. Audio snimci su upoređivani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa transkribovanim tekstom kako bi Fejsbuk mogao da vidi da li su reči pravilno interpretirane od strane kompanijine veštačke inteligencije.

Postoji nekoliko načina na koje Fejsbuk sakuplja glasovne i audio podatke korisnika, ali njegova pravila korišćenja ne otkrivaju jasno za šta se svi ti podaci koriste.

Bloomberg je takođe otkrio da su zaposleni u kompanijama sa kojima Fejsbuk sarađuje smatrali da je njihov posao "neetičan" jer društvena mreža svojim korisnicima nije saopštila da će treća lica možda pregledati njihove audio snimke.

U saopštenju povodom ovih navoda, Fejsbuk je samo saopštio da je sa ovom praksom prestao u avgustu.

Pogledajte rezultate

Hteli sekirama protiv topova: Zašto je ova bitka SRPSKE VOJSKE posebna? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.