Kako će HRT morati da se iskupi Albancima

Izvor: RTS, 07.Okt.2019, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će HRT morati da se "iskupi" Albancima

Hrvatska radio-televizija juče je izbore na Kosovu i Metohiji ilustrovala srpskom zastavom. To i ne bi bilo tako čudno da Hrvatska nije među prvima priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova. Ovaj "propust" HRT-a naljutio je Albance, piše "Indeks".
Saborska zastupnica iz redova albanske manjine Ermina Ljekaj Prljaskaj objavila je na Fejsbuku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su se ona i kosovski ambasador u Zagrebu Gezim Kasapoli sastali sa šefovima HRT-a povodom navedene "greške".

Na sastanku je, prema pisanju portala Indeks, bio i glavni direktor HRT-a Kazimir Bačić.
Indeks prenosi da je Ermina Ljekaj Prljaskaj na Fejsbuku napisala da su se predstavnici Albanaca sa vrhom HRT-a dogovorili da se pokrene disciplinski postupak protiv radnika koji su napravili "propust", te da saborska zastupnica i ambasador gostuju na HRT-u.
Takođe, kako piše u objavi na Fejsbuku, dogovoreno je i da HRT-ova ekipa ode na Kosovo i tamo napravi prilog, te da jedini izvor za situaciju na Kosovu bude "isključivo Radio-televizija Kosovo", prenosi Indeks.

Za poslednji zahtev o RTK kao jedinom izvoru portal Indeks ocenjuje da je "posebno nevjerojatno". 
"Ako je to doista dogovoreno na sastanku HRT-ovih čelnika i nje te kosovskog veleposlanika, mimo normalne procedure, ne samo da je pogrešno, nego je i skandalozno", konstatuje Indeks.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Skandalozno": Objavljeno šta je HRT obećao Albancima zbog srpske zastave FOTO

Izvor: B92, 07.Okt.2019

Hrvatska radio-televizija je izbore na KiM najavila - srpskom zastavom. Sve vreme najave priloga o kosovskim izborima u pozadini je stajala srpska zastava...Zagrebački portal "Indeks" navodi da je to naljutilo predstavnike Albanaca u Hrvatskoj pa su se, kako je objavila poslanica iz redova albanske...

Nastavak na B92...

HND osudio politički pritisak na HRT, isprika zbog zastave Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Okt.2019, 12:03

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva (HND) na Hrvatskoj radio-televiziji (HRT) je u priopćenju osudio zastupnicu albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine Erminu Lekaj Prljaskaj zbog političkog pritiska na HRT, a glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića i dvoje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.