Kako Fejsbuk zna kada ćete se zaljubiti, a kada raskinuti?!

Izvor: Prva.rs, 20.Okt.2017, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako Fejsbuk zna kada ćete se zaljubiti, a kada raskinuti?!

Najnovija dostignuća na polju veštačke inteligencije omogućila su Fejsbuku da predvidi kada ćete započeti romantičnu vezu.
Zahvaljujući najnovijim otkrićima, ta ista veštačka inteligencija romansu može da „nanjuši“ pre profesionalnog psihologa.
Ovo je prilično težak zadatak, s obzirom na to da brojni parovi nisu skloni javnim objavama romantičnih odnosa. Naravno, Fejsbuk je s vremenom naučio da čita signale koji govore da se „nešto kuva“. >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs <<
Pratite nas i na Viberu! Stručni tim proučavao je ponašanje onih koji su javno objavili svoj romantični status i uz pomoć veštačke inteligencije slično ponašanje pronašao kod drugih, nešto diskretnijih parova.
Evo na koji će način Fejsbuk reagovati ako zaključi da ste sa nekom osobom prilično bliski:
— Videćete mnogo više njihovih objava na vašem zidu.
— Ime osobe će se podići na vašoj listi čet-kontakata.
— Društvena mreža zvaće vas da organizujete rođendansku proslavu ili da se sa tom osobom susretnete uživo.
— Fejsbuk će vas ponekad podsetiti o stvarima koje su vam zajedničke, pa će ponuditi objavu „sećanja“ na vašem zidu.
Fejsbuk čita poruke zaljubljenih
Otprilike sto dana pre promene statusa u onaj „u vezi“ korisnici će mnogo češće koristiti reči poput „ljubav“, „slatko“ i „sreća“ ili ih čak objavljivati na zidu voljene osobe — u proseku dve objave svakih dvanaest dana.
Takođe, umesto sarkastičnih i depresivnih objava, zaljubljeni često objavljuju uglavnom „pozitivu“…
Izvor: Avaz

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Facebook može da predvidi vašu budućnost!

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2017

Najnovija dostignuća na polju veštačke inteligencije omogućila su Fejsbuku da predvidi kada ćete započeti romantičnu vezu. Zahvaljujući najnovijim otkrićima, ta ista veštačka inteligencija romansu može da "nanjuši" pre profesionalnog psihologa...Ovo je prilično težak zadatak, s obzirom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.