Izvor: Luftika.rs, 07.Sep.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Izvali je, Srbine, da se odmah upi*a u gaće“ i drugi mudri saveti konobaru kog je išamarala gošća

„Izvali je, Srbine, da se odmah upiša u gaće“, glasila je poruka na jednoj Fejsbuk stranici konobaru kog je 3. septembra u Obrenovcu grubo napala gošća lokala.
Mudri savet završava se sa heštegom #KosovoSerbia, čisto da ne bude zabune od kakvih silnih junaka dolazi.
Na snimku koji se mrežama proširio brže nego kanalizacioni smrad Beogradom, a uz koji je ovaj komentar postavljen, vidi se kako vidno besna žena >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << mladiću zaredom udara nekoliko šamara, dok on stoički izdržava udarce, gotovo ne pokušavajući da ih izbegne, prenosi portal Noizz.
Svaka mu čast, prokomentarisali su mnogi jer bi je oni već posle prvog „sastavili sa zemljom“.
I dok se jedni dive momku što je nije „zalepio za patos jednim udarcem“, a drugi se pitaju „gde su sad feministkinje“, svi će se složiti u jednom – krajnja su vremena došla.

Izvesni Mihailo iz Bajine Bašte objasniće ovo apokaliptično stanje citatom još izvesnijeg oca Gavrila iz manastira Privina glava: „Problemi u Srbiji su počeli onog dana kada su žene počele da nose pantalone“. I koliko god njemu i njemu sličnima nasilje bilo „odvratno ko god da ga čini“, naslućuje se ipak da im je za nijansu odvratnije kad je to žena.
A šta se zapravo desilo u Obrenovcu?
Sve je počelo od greške konobara koji je gospođi umesto toplog doneo hladan nes. Kad je na njeno nezadovoljstvo reagovao rečenicom „evo zagrejaću“, đavo je u sekundi odneo šalu, jer tad već više „nije htela ni da ga pije“.
Prema rečima vlasnice lokala, usledilo je još malo verbalnog koškanja, konobar je sa kafom krenuo ka šanku u nameri da je ipak zagreje, a onda je gošća krenula za njim. Malo mu se unela u facu, pitala ga koliko ima godina, a onda ga zalepila šest puta.
– On je samo stajao mirno i podneo to onako baš muški – objasnila je kasnije vlasnica za jednu lokalnu televiziju. Slučaj, međutim, nije prijavljen policiji, a ostaje nepoznato da li će konobar podneti privatnu tužbu.
Znajući kako stvari ovde funkcionišu, plašim se da neće. Plašim se da će ovo nasilje, kao i mnogi slučajevi pre, ostati nekažnjeno, a da će nasilnik nastaviti da hara, jer očigledno – može im se. I zaista nije bitno da li udara muškarac ili žena, nedopustivo je kako okreneš, a najstrašnije to što slično i mnogo gore dopuštamo svakog dana. I mi i zakon koji treba da nas štiti.
I stvarno bravo za momka što joj nije uzvratio, to je najbolja poruka koju je mogao da pošalje, a želim da verujem da je tako postupio jer misli da se na nasilje ne odgovara nasiljem, a ne jer mu po svaku cenu treba posao.
Da li ćemo svedočiti raspletu ovog slučaja, ili će ostati zatrpan i zaboravljen kao i toliki drugi – ko zna? Ali ako nastavimo da nasilje tumačimo time što „žena ima kratku kosu ošišanu na jež“ i da pozivamo na „jedan otvoreni preko uveta“, samo ćemo ostati zalepljeni za pod, a dole niko nije bezbedan.
5 tipova kafanskih ljudi koje možete pronaći u svakoj srpskoj birtiji


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.