Izvor: Mondo, 30.Nov.2018, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Instagram briše objave u Srbiji i brisaće ih i dalje

Ovo je jedan od najčešćih razloga zašto vam Instagram i Facebook brišu objave sa mreže.

Instagram u našoj i nekim zemljama regiona ne dozvoljava kačenje priloga i video klipova u kojima su prepoznate numere, koje podležu autorskim pravima, jer ta opcija nije podržana u Srbiji. Recimo, ako se u pozadini vaše objave čuje novi planetarno popularan hit, velika je verovatnoća da će ona, ako je video u pitanju, biti obrisana. Svakako, to ne mora uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da bude slučaj, ali bi trebalo da znate da ne kačite video, koji sadrži taktove svetskih hitova i popularne muzike (ovo ne važi za domaću scenu, naravno).

Pročitajte i ovo: Ko je kupovao pratioce i lajkove biće javno ponižen

Instagram je nedavno proširio listu zemalja u kojima su dovoljno dobro regulisani zakoni o autorskim pravima, iz kojih je moguće nesmetano kačiti bilo kakav video sadržaj, uključujući i audio zapis, ali Srbija i neke zemlje regiona nisu na toj listi.

Pročitajte i ovo: Instagram promenio profile - pogledajte novitete

Ukoliko vam Instagram i u velikom broju slučajeva i Facebook, obriše objavu zbog povrede autorskog prava, to će vam jasno biti stavljeno do znanja. Loša stvar je i to što Instagram Story objave, koje sadrže namerno plasiran audio sadržaj neće moći da se reprodukuju kod nas, jer, opet - naša zemlja nije na listi podržanih. Ovakva je situacija sa nalozima, recimo javnih ličnosti, koje reklamiraju svoje nove pesme ili neke druge audio sadržaje, koje je moguće preslušati direktno iz Instagram aplikacije.

Ako vam se desi da vam objava bude obrisana iz ovog razloga - objavite je opet, samo koristite opciju sa isključenim zvukom.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.