Izvor: RTS, 26.Maj.2022, 12:32

Indeks: Nacistički pozdrav maturanata u Slavonskom Brodu, uz osmeh nastavnice hrvatskog

Nastavnica hrvatskog jezika u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu objavila je na svom Fejsbuk nalogu fotografiju maturanata koji s beretkama na glavi i u maskirnim pantalonama drže podignute desne ruke u znaku nacističkog pozdrava.
Budući operateri imaju crne majice na kojima piše "Za norijadu spremni", ali i maskirne pantalone. Na fotografiji je i njihova profesorka hrvatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jezika Nives Romanjek koja ih sa osmehom gleda, obučena takođe u maskirne pantalone i crnu majicu.

Direktor škole Luka Mladinović izjavio je za lokalni portal SBplus da je u školskom dvorištu primetio da učenici nose crne beretke, ali da nije primetio i sporne natpise.
"Naravno da to ne podržavamo. Zgrožen sam i fotografijom i objavom na društvenoj mreži, o čemu dosad uopće nisam bio informiran. U školskom su dvorištu imali samo beretke, svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo osobno pozdravio te ispratio u povorku gradom. Nisam primijetio sporne natpise, inače bih reagirao", rekao je direktor škole.
Učenika je puno pa je teško obratiti poažnju na sve, pravdao se direktor i dodao da je razredni starešina trebalo da reaguje.
Direktor tvdi da je škola osetljiva na ovakve stvari i da će se sve ispitati.
"Nipošto ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve provjeriti i utvrditi odgovornost", rekao je direktor škole u Slavonskom Brodu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠTA JE SPORNO SA NACISTIČKIM POZDRAVOM? Šok reakcija nastavnice čiji su maturanti slikom zapalili Hrvatsku!

Izvor: Kurir, 26.Maj.2022

Nives Romanjek, profesorka hrvatskog jezika u Obrtničkoj školi Slavonski Brod, oglasila se nakon što je skandalozna fotografija maturanata koji poziraju u crnom i pokazuju fašistički pozdrav obišla Hrvatsku. Šeširi koje su nosili imali su hrvatski grb, a na majicama je bila i ukrajinska zastava.

Nastavak na Kurir...

"GDE VI VIDITE NACISTIČKI POZDRAV" Skandalozno pravdanje profesorke koja je objavila sliku maturanata u Slavonskom Brodu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2022

Nives Romanjek, profesorka hrvatskog jezika Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu, i razredni starešina dece koja su izvela nacistički pozdrav prilikom fotografisanja, tvrdi da deca nisu imala lošu nameru već da su se radovala...Razredna u fotografiji, na kojoj se vidi kako se smeši...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.