Građani glasanjem na Fejsbuku odlučili:  Seoska škola u Zaječaru dobila informatički kabinet za đake

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 14:31

Građani glasanjem na Fejsbuku odlučili: Seoska škola u Zaječaru dobila informatički kabinet za đake

Učenici će od početka školovanja biti bolje upoznati sa digitalnim tehnologijama

Osnovna škola "Jeremija Ilić Jegor" u Rgotini jedina je sa teritorije Zaječara koja je konkurisala i dobila informatički kabinet za đake.

Ostale škole koje će Telekom Srbija opremiti modernim računarskim kabinetima su: OŠ "Jovan Cvijić" iz Loznice, OŠ "Gavrilo Princip" iz Zemuna, OŠ "Filip Kljajić Fića" sa Čukarice, OŠ "Olga Petrov" sa Palilule i OŠ "Milisav Nikolić" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Boževca za region Beograda. Za područje sever to su OŠ "Vuk Karadžić" iz Bajmoka, OŠ „Nikola Tesla“ iz Bačke Topole, OŠ „Vuk Karadžić“ iz Lovćenca, OŠ „Dositej Obradović“ iz Opova i OŠ "Isidora Sekulić" iz Šajkaša, a za područje zapad to su OŠ "Nikola Tesla" iz Pribojske Banje, OŠ "Momir Pucarević" iz Akmačića, OŠ "Sveti Sava" iz Trstenika, OŠ "Kirilo Savić" iz Ivanjice i OŠ "Julijana Ćatić" iz Stragara. U regionu Jugoistok izglasane su još i OŠ "Radoš Tošić" iz Istoka, OŠ "Petar Kočić" iz Zubinog Potoka, OŠ "Braća Aksić" iz Lipljana i OŠ "Drinka Pavlović" iz Kuršumlije.

Opremljenost škola računarima je važan preduslov da osnovci steknu znanje iz oblasti informatike. Protekli meseci su pokazali koliko je važno da đaci budu informatički pismeni i osposobljeni za online učenje i komuniciranje.

Odluka nadležnih institucija da se za učenike prvog razreda osnovnih škola od septembra ove godine uvede novi predmet "Digitalni svet" je korak ka većem stepenu informatičke pismenosti. Na taj način će se učenici od samog početka školovanja bolje upoznati sa digitalnim tehnologijama.

Projekat "Stvaramo znanje" formiran je sa ciljem da pruži podršku najmlađim pokretačima - osnovcima radi unapređivanja njihove digitalne pismenosti i proširivanja znanja i deo je krovnog programa "Pokrećemo pokretače" kojim Telekom Srbija osnažuje institucije i pojedince da se osmele i u svom okruženju šire pozitivne promene.

Građani su glasanjem na zvaničnoj Fejsbuk stranici mts Tvoj svet odabrali još 20 škola koje će Telekom Srbija u okviru projekta “Stvaramo znanje opremiti savremenim informatičkim kabinetima.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pomaže da se ovaj projekat realizuje. I ove godine je predložilo 40 škola koje su učestvovale na konkursu. Da bi računarski kabineti bili ravnomerno raspoređeni širom Srbije, škole su bile podeljene u četiri geografske regije. A Telekom Srbija će opremti savremenim računarskim kabinetima po pet škola sa najvećim brojem glasova iz svake od regija.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.