Fejsbuk se uključio u trku za najpoželjniji radni prostor

Izvor: Blic, 30.Jul.2010, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk se uključio u trku za najpoželjniji radni prostor

Radne prostorije Gugla odavno su ušle u legendu, sa opuštenom atmosferom, sobama za igre, obiljem hrane na svakom koraku, tolerancijom prema kućnim ljubimcima i slično, ali u trku za najpoželjniji radni prostor uključio se i drugi Internet gigant - Fejsbuk.

Tako će oko 700 zaposlenih ubuduće radno vreme provoditi u novoj zgradi u Palo Altu, površine 14 hiljada kvadratnih metara, čiji su unutrašnji prostor osmislili upravo oni koji će u njemu provoditi najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vremena - sami zaposleni.

"Prošetajte" kroz Fejsbukov radni prostor u ovoj galeriji

Na svakom koraku nalaze se prostorije za druženje, a kuhinja i kafić nastavljaju već uhodanu Fejsbukovu tradiciju dostupnosti gurmanskih obroka za zaposlene, u svako doba dana, piše "Jutarnji list".

Svuda se nalaze i mikrokuhinje sa pićima i grickalicama. Brojni zidovi namerno su ostavljeni prazni, da bi ih zaposleni sami ulepšali natpisima i crtežima, a svaki komad nameštaja slobodno se može premeštati.

Za zabavu postoji sto za stoni tenis, a izvan radnih prostorija košarkaško igralište, i cela zgrada odgovara ekološkim standardima. Guglove prostorije širom sveta predstavljaju potpunu suprotnost ovako ugladjenom i brižljivo osmišljenom Fejsbukovom konceptu.

Krajnje nekonvencionalan poslovni stil Gugla proizlazi iz filozofije da "sve može da prođe", pa tako svuda postoje tobogani, akvarijumi za odmor i opuštanje, sobe s obiljem starih igrica iz lunaparkova, kapsule za sastanke u obliku igloa i žičara, besplatna hrane, vatrogasne šipke za spuštanje na sprat ispod.

A ako inženjeri ne žele da se odmaraju igrajući igrice, stoni tenis ili stoni fudbal, a ne žele da se opuste ni u biblioteci, onda im je na raspolaganju akvarijum, gde mogu da legnu u kadu napunjenu crvenom penom i gledaju ribice, prenosi list.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.