Fejsbuk prevršio svaku meru? Uklonite sliku deteta, šokantna je

Izvor: B92, 17.Apr.2015, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk prevršio svaku meru? "Uklonite sliku deteta, šokantna je"

Kada je Brendi Mekglateri rodila svog sina Timotija Elija, učinila je ono što sada već gotovo svaka ponosna majka učini - objavila je njegovu fotografiju na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ali nedugo zatim ova društvena mreža od nje je zatražila da ukloni sliku jer je “kontroverzna i šokantna”.

Razlog je bio taj što je maleni Eli rođen bez nosa - nema ni nozdrve ni sinusne šupljine.

Uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovom retkom stanju, dečak je nakon tri nedelje boravka u bolnici pušten kući zdrav, sa majkom Brendi i ocem Trojem Tompsonom. Kod kuće su ga čekali četvorogodišnjaci Brajsen i Ava.

“Oprostite na izrazu, ali prokleta bila ako mi Fejsbuk zabrani da delim fotografiju svog sina i njegovu priču! Muka mi je od toga što se mogu videti slike polugolih žena, droge i ostalih negativnih stvari, dok je moje dete ‘kontroverzno'. Šta se dogodilo s ljudskošću?” napisala je Brendi, a Fejsbuk je svoj zahtev za uklanjanjem fotografije povukao nakon što se priča raširila internetom.

Brendi kaže da je stanje njenog sina bilo potpuno iznenađenje.

“Svaki ultrazvuk prošao je normalno, pa sam očekivala savršeno zdravog dečaka. Ali na moje iznenađenje, rođen je bez nosa” kaže Brendi.

Porodica sada ima dve opcije: Eli će ili biti podvrgnut jednoj velikoj operaciji kada bude bio tinejdžer ili će biti podvrgnut seriji manjih operacija nakon što navrši jednu godinu.

Njegova porodica osnovala je fondaciju Go Fund Me, koja je već prikupila 40.000 dolara.

“Moraće da mu urade traheotomiju, što takođe nismo očekivali... Onaj ko nije u mogućnosti da donira novac može da se pomoli za slatkog Elija. Dug je put pred njim i potrebna nam je sva moguća podrška”, napisala je njegova majka na stranicama za prikupljanje novčane pomoći.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.