Facebook počeo da označava stranice medija koji su pod kontrolom države

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 05.Jun.2020, 11:47

Facebook počeo da označava stranice medija koji su pod kontrolom države

Facebook namerava ove godine da označava i reklame medija pod kontrolom države i da zabrani njihovo reklamiranje u SAD-u.

Kompanija označava pomenute stranice jer „kombinuju uticaj medijske organizacije sa strateškom podrškom države“. U Facebook-u smatraju da ljudi treba da znaju da li vesti koje čitaju dolaze od medija koji je pod uticajem vlade.

Facebook označava medije pod kontrolom države >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << na osnovu različitih faktora uključujući informacije o njihovom vlasništvu i finansiranju, nivou transparentnosti izvora i postojanju sistema odgovornosti poput politike korekcija.

Mediji se mogu žaliti i priložiti dokaze da funkcionišu nezavisno i da se pozovu na zakone koji štite slobodu uređivanja i verodostojnu procenu iz spoljnih izvora. U suprotnom će Facebook označiti stranice i te će se oznake pojavljivati u news feedu.

Takve oznake u SAD-u već imaju Spunik i Russia Today, kao i China Daily.

Ovaj potez Facebook-a je deo većeg napora da se zaštiti integritet ovogodišnjih izbora.

Izvor: klix.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.