Da li ste znali da Facebook ima sopstvenu jedinicu za vreme?

Izvor: B92, 24.Jan.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ste znali da Facebook ima sopstvenu jedinicu za vreme?

Stručnjaci kompanije Facebok izumeli su sopstvenu jedinicu za vreme - ime joj je "flick".

Flick je "rođen" sa ciljem da se developerima olakša posao na sinhronizaciji video efekata, a izraz predstavlja skraćenicu reči "frame-tick".

U pitanju je jedinica vremena neznatno veća od nanosekunde.

Konkretno, flick se odnosi na 705.600.000-ti deo sekunde, a naučnici tvrde da će unaprediti iskustva na polju virtuelne realnosti.

Flick bi trebalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima najviše efekta u programskom jeziku C++, naročito kada su u pitanju vizualni efekti za film, televiziju i druge medije.

Ideju za novu jedinicu za vreme objavio je Kristofer Horvat na svom Facebook profilu krajem prošle godine, a sada je njeno postojanje potvrdio i stručni web sajt GitHub.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Facebook ima sopstvenu jedinicu za vreme?

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2018, 06:30

Stručnjaci kompanije Facebok izumeli su sopstvenu jedinicu za vreme - ime joj je "flick". Flick je "rođen" sa ciljem da se developerima olakša posao na sinhronizaciji video efekata, a izraz predstavlja skraćenicu reči "frame-tick"...U pitanju je jedinica vremena neznatno veća od nanosekunde...Konkretno,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.