DA LI ĆETE I DALJE KAČITI FOTKE POSLE OVOGA? Evo za šta bi Fejsbuk mogao da ih iskoristi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2018, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI ĆETE I DALJE KAČITI FOTKE POSLE OVOGA? Evo za šta bi Fejsbuk mogao da ih iskoristi!

Vrlo neprijatno!

Čini se da Fejsbuk trenutno napadaju sa svih strana, i to s razlogom, a najnoviji potez društvene mreže mogao bi samo da pogorša stvari. Međutim, kada ste najveća društvena mreža na svetu, jedna stvar je više nego očigledna - šou mora da se nastavi, a to pokazuju i najnoviji patenti koji otkrivaju da Fejsbuk planira da svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kompanje podataka o nama planira da podigne na potpuno nov nivo.

Kompanija je podnela patentnu aplikaciju u vezi sa algoritmom koji posmatra stvari na našim fotografijama kao što su lica, i koristi ih kako bi sačinio detaljan profil jednog domaćinstva.

PAO FEJSBUK U SRBIJI! Korisnici ne mogu da pristupe društvenoj mreži - ISTI PROBLEM ŠIROM SVETA!

A to bi moglo da olakša oglašivačima da targetiraju čitave porodice.

Fejsbuk već sada može da analizira mnogo stvari i dođe do informacija o tome ko sve živi u jednom domaćinstvu. Primera radi, može da proverava status veze ljudi, povezuje prezimena i lokacije, kao i ček inove koje pravimo. Ipak, sistem opisan u patentnom prijavi podrazumeva još složenije sakupljanje podataka. Predloženi model bi povezivao podatke sa tagovanih fotografija, opisa i IP adrese osobe koja ih je postavila, ali i mnoge druge podatke.

Sve to bi Fejsbuku moglo da pomogne da otkrije koliko ljudi ima u jednoj porodici. A u pitanju su podaci koje bi oglašivači obožavali, ukoliko Fejsbuk odluči da svoj plan pretvori u delo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.