Britanac osuđen na godinu zatvora zbog upada na Fejsbuk

Izvor: Studio B, 16.Maj.2012, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanac osuđen na godinu zatvora zbog upada na Fejsbuk

Britanska policija saopštila je danas da je jedan 21-godišnji Britanac osuđen na jednu godinu zatvora zato što je upao na Fejsbuk nalog jedne osobe u SAD.

Britanac Geret Kroski upao je u privatni nalog na Fejsbuku 12. januara 2011, navela je britanska policija, dodajući da je provalu zabeležila savezna američka policija (FBI) koji je pratio trag do Velike Britanije.

Kroski je ranije priznao krivicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << po dve tačke optužnice po britanskom zakonu o zloupotrebi kompjutera, a danas je u Londonu osuđen 12 meseci zatvora.

Policija je uhapsila Kroskija u njegovoj kući u julu 2011. kada su zaplenjeni njegovi kompjuteri. Žrtva njegove provale na Fejsbuk u SAD nije identifikovana.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.