Aplikacija za kontrolu rađanja reklamirala neproverene tvrdnje na Fejsbuku

Izvor: Radio 021, 31.Avg.2018, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplikacija za kontrolu rađanja reklamirala neproverene tvrdnje na Fejsbuku

Britanski regulatori saopštili su da reklama na Fejsbuku za aplikaciju za kontrolu rađanja Natural Cycles sadrži netačne tvrdnje koji krše propise o oglašavanju u Velikoj Britaniji.

Uprava za standarde u oglašavanju odlučila je danas da reklama švedskog startapa Nečural sajkls ne bi trebalo opet da se pojavi zato što nema evidencije koji bi potvrdile navode iz aplikacije.

Odluka je usledila posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << žalbi na reklamu koja tvrdi da je aplikacija "veoma precizna" i "klinički testirana alternativa metodama za kontrolu rađanja".

Ranije ovog meseca Nečural sajkls je postala prvo digitalno kontraceptivno sredstvo koje je od američke Uprave za hranu i lekove dobilo dozvolu da se reklamira.

Žene mogu koristiti aplikaciju za beleženje temperature i praćenje menstrualnog ciklusa na osnovu čega algoritam određuje da li su u plodnim danima.

Švedski regulatori takođe su pokrenuli istragu posle navoda o neželjenim trudnoćama.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.