U Italiji uhašeno 19 mafijaša, oduzeto više od tri miliona dolara imovine

Izvor: RTS, 17.Jul.2019, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Italiji uhašeno 19 mafijaša, oduzeto više od tri miliona dolara imovine

U sklopu zajedničke akcije italijanske policije i kancelarije FBI-a u Njujorku, uhapšeno je devetnaest mafijaša, saopštili su italijanski zvaničnici, prenosi "Si-En-En".
Tokom istrage postojala je snažna veza između sicilijanske mafije u Palermu, poznate kao "Koza Nostra", i američkih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << porodica koji se bave organizovanim kriminalom, posebno porodice Gambino u Njujorku.

Više od 200 italijanskih i američkih policajaca učestvovalo je u operaciji, pod nazivom "Nova veza". Šezdeset osumnjičenih mafijaša uhapšeno je na Siciliji i jedno u Njujorku.
Optuženi su za povezivanje sa organizovanim kriminalom, iznuđivanjem i krijumčarenjem, prenosi Si-En-En.
Italijanske vlasti su zapenile su osumnjičenima imovinu u vrednosti od 3,36 miliona dolara.
Istraga je je takođe otkrila neverovatan uticaj mafije u sicilijanskom gradu Paso di Rigano.
Prema informacijama italijanske policije, mafija se ne bavi samo iznuđivanjem novca, već su uključeni i u pravni aspekt gradske ekonomije kao što su onlajn kladionice i trgovina hranom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.