Izvor: Luftika.rs, 01.Avg.2021, 20:03

Strane službe znaju koji političari su sarađivali sa Belivukom, samo mi još ne znamo

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je da je američki FBI najzaslužniji što je uhapšena kriminalna grupa Veljka Belivuka. Ova služba je „razbila enkripciju“ Skaj (Sky) aplikacije za komunikaciju, a podatke podelila evropskim i srpskim službama bezbednosti, rekao je ministar.
Stefanović je rekao to može da potvrdi direktor FBI Kristofer Vrej sa kojim je blisko sarađivao dok je obavljao funkciju ministra policije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Dodao je i da se istraga protiv klana Belivuka pokrenula za vreme njegovog mandata i ponovo je čestitao našim organima koji su sproveli akciju hapšenja.
Nebojša Stefanović je ponovio da takvu aplikaciju nikada nije koristio i da nije bio u kontaktu sa kriminalnim strukturama.
– I naše i strane službe znaju ko su ljudi koji su koristili Sky aplikaciju i komunicirali sa kriminalnim grupama imamo najčvršći dokaz da nikada nisam imao takav telefon niti ostvarivao komunikaciju sa kriminalcima jer bih do sada za to morao da odgovaram – izjavio je Stefanović i najavio tužbe protiv onih koji takvim lažima stavljaju u opasnost njega i njegovu porodicu.
Iako se predsednik Vučić kao i ministar Vulin nedeljama unazad hvale kako su najzaslužniji za hapšenje ove grupe, ova izjava Stefanovića, u kojoj ne pominje zasluge niti jednog od ove dvojice kolega, otkriva malo drugačiju pozadinu cele priče. Mesecima se priča o sukobu unutar SNS-a, a čak se i hapšenje Stefanovića u nekom trenutku dovodilo u pitanje zbog navodne bliskosti sa ljudima iz uhapšene kriminalne organizacije optužene za brutalna ubistva.
Zbog toga je Stefanović primoran da se povuče sa funkcije predsednika beogradskog odbora SNS-a, dok i dalje obavlja vrlo važnu ulogu ministra odbrane. Sve je očiglednije da led pod nogama naprednjaka popušta i da je pitanje vremena kada će javnost saznati ko je i po čijem nalogu pružao podršku Belivukovom klanu. Do tada, ostaje nam da “uživamo” u kriminalno-državnom rijalitiju koji je karakterističan za Meksiko ili nekada Kolumbiju za vreme neformalne vlasti Pabla Eskobara.

Nakon ove izjave oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije koje je posle Stefanovića jednako neuspešno vodi Anelksandar Vulin. Ministarstvo je saopštilo da “ne raspolaže saznanjima” o saradnji sa FBI u otkrivanju grupe Veljka Belivuka.
MUP navodi da “ne raspolaže saznanjima, niti da u evidencijama MUP-a postoji i jedan podatak ili dokument koji bi bio potvrda saradnje ili bilo kakve razmene operativnih informacija sa FBI u cilju kriminalističke obrade i procesuiranja optuženih organizatora kriminalne grupe Belivuk-Miljković”.
“Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nema ni jedan podatak da se vodila bilo kakva istraga u saradnji sa FBI koja je za cilj imala razbijanje organizovane kriminalne grupe Belivuk-Miljković”, stoji u saopštenju.
Stefanović viče “nisam kriminalac”, kaže da režimske tabloide plaća Đilas
 

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Nebojša Stefanović kaže da je FBI rešio Belivuka, tužiće sve koji mu crtaju metu na leđima

Izvor: Luftika.rs, 02.Avg.2021, 19:45

Ministar vojni Nebojša Stefanović skinuo je rukavice i najavio kontranapad. Tako bi se mogla prokomentarisati reakcija Stefanovića, izazvana pisanjem prorežimskih novina o tome da je koristio telefon sa Skaj aplikacijom, kakve su između ostalog upotrebljavali i pripadnici klana Veljka Belivuka....

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.