Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jul.2019, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef FBI: Rusi i dalje pokušavaju da utiču na američke izbore

Rusija i dalje predstavlja pretnju za američke izbore, upozorio je danas direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Rej, manje od godinu i po dana od sledećih predsedničkih izbora u SAD.

"Rusi su apsolutno rešeni da pokušaju da se mešaju u naše izbore", rekao je Rej pred pravosudnim odborom američkog Senata.

Američke obaveštajne službe i specijalni istražitelj Robert Muler ukazali su na velike napore ruskih obaveštajnih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << službi, i grupe koju američko pravosuđe smatra ruskom farmom trolova, "Internet Researć Agency", da pomognu Donaldu Trampu da pobedi na predsedničkim izborima 2016. godine i da naškode njegovoj rivalki Hilari Klinton.

Izveštaj Mulera, objavljen u aprilu, naveo je pokušaje članova Trampovog izbornog štaba da sarađuju sa Rusima da bi povećali Trampove šanse.

Robert Muler treba sutra da svedoči pred američkim Kongresom o svojoj istrazi. Tramp stalno negira da su Rusi intervenisali ili da su pomogli njegovoj pobedi a Mulerovu istragu je nazivao lovom na veštice.
Pogledaj vesti o: FBI,   Predsednički izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šef FBI: Rusi i dalje pokušavaju da utiču na američke izbore

Izvor: Danas, 23.Jul.2019

Rusija i dalje predstavlja pretnju za američke izbore, upozorio je danas direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Rej, manje od godinu i po dana od sledećih predsedničkih izbora u SAD. Članak Šef FBI: Rusi i dalje pokušavaju da utiču na američke izbore se pojavljuje prvo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.