Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećate li se "kralja piraterije" kojeg juri FBI? Uživa i uskoro bi mogao da bude teži za MILIJARDU DOLARA

Kim Dotkom, kontroverzni nemački programer i osnivač propale internet imperije "Megaaploud", uprkos činjenici da mu se na teret stavlju ozbiljna krivična dela i da je 2014. godine bankrotirao, očigledno uživa u životu. Kim Šmic, kako se zvao do 2005. godine pre nego što je i zvanično postao Dotkom, po drugi put je stao na ludi kamen, a smislio je i kako da zaradi, ni manje ni više, nego milijardu dolara.

Kim Dotkom, kojeg je 2012. godine uhapsila novozelandska policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u saradnji sa FBI nakon dramatičnog upada na njegovo novozelandsko imanje vredno 24 miliona dolara, oženio se 23-godišnjom Elizabet Doneli.

On je na Tviteru objavio fotografije sa venčanja. Dotkom inače ima petoro dece, jedno iz prvog braka. Od bivše devojke, filipinske manekenke Mone s kojom ima četvoro dece, 43-godišnji Dotkom razveo se 2014.

- Ona je moja žena iz bajke. Presrećan sam - napisao je ispod fotografije sa suprugom i zahvalio se prijateljima, porodici, rodbini i svojoj deci, kao i Novom Zelandu, gde živi.

Uz fotografije sa venčanja kontroverzni programer najavio je tužbu protiv novozelandske vlade zbog "uništenja i zaplene imovine" tokom hapšenja 2012. godine i traži odštetu od najmanje milijardu dolara.

Kim trenutno vodi pravnu bitku u pokušaju da spreči izručenje u SAD.

Amerika je Dotkoma i njegova saradnike tereti za za prevaru, pranje i proneveru novca i kršenja autorskih prava. Ilegalnom razmenom zaštićenog materijala Dotkom navodno je oštetio vlasnike autorskih prava za pola milijarde dolara.

Sud u Novom Zelandu odlučio je u februaru da ne može da bude izručen zbog kršenja autorskih prava, ali zbog prevare može.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.