RT: „Za vašu porodicu“: FBI pokušava da regrutuje „ruske špijune“ sa nepismeno smešnim Fejsbuk oglasom

Izvor: Vostok.rs, 03.Okt.2019, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: „Za vašu porodicu“: FBI pokušava da regrutuje „ruske špijune“ sa nepismeno smešnim Fejsbuk oglasom

FBI pokušava da regrutuje „ruske špijune“ u Vašingtonu, kroz seriju oglasa na Fejsbuku, sugerišući na taj način stepen očaja kada su u pitanju kontraobaveštajna sredstva, ali i ozbiljan nedostatak talenta. „FBI dobija najbolje obaveštajne podatke za borbu protiv pretnji kroz informacije koje pruža javnost. Ako imate informacije koje mogu pomoći FBI-u, posetite nas“, navodi se u tri oglasa objavljena 11. septembra. Prate ih fotografije sa sitnim natpisima na ruskom jeziku. „Vreme je za izgradnju mostova“, navodi se u jednom, sa crtežom čoveka koji prelazi most. „Nije li vreme da se pokrenete?“, navodi se u drugom, sa neizvesnim rasporedom šahovskih figura. Treći je, pretpostavlja se, trebalo da glasi: „Za vašu budućnost i budućnost porodice!“, ali je pogrešno napisano „budućunost“ (dva puta), a potom „vašu“ i „porodicu“, napisano bez zareza.
Jedina stvar koja je u oglasima jasna, je da bi FBI mogao zaista da koristi ruskog lingvistu, osim ako se FBI ne nada da će privući pažnju gramatičara. Oglasi takođe izražavaju zabrinutost da bi FBI mogao postati pomalo očajan, jer pokušava da regrutuje špijune preko Fejsbuka. Na kraju krajeva, u zemlji u kojoj su mejnstrim mediji uspeli da ubede sami sebe da je „rusko mešanje“ preko Fejsbuk i Tviter oglasa na neki način uticalo na izbore 2016. god, sve je moguće. Fejsbuk ima vlastiti alat, uveden usred problema oko navodnog „ruskog mešanja“, te pokazuje da je oglasna kampanja pokrenuta 11. septembra ove godine još uvek aktivna. Mediji koji su se obratili FBI-u nakon što je Si-en-en objavio vest o postojanju reklama u sredu veče, dobili su šturo saopštenje od Alana E. Kohlera, specijalnog agenta zaduženog za odelenje kontra-obaveštajne službe kancelarije u Vašingtonu.   „Ne možemo komentarisati, osim da primetimo da Rusija ima veliki broj obaveštajnih službenika sa sedištem u ruskim diplomatskim objektima širom sveta. Oni su vrlo aktivni i predstavljaju bezbednosni rizik za SAD i naše saveznike“, rekao je Kohler. "FBI će upotrebiti sva dostupna sredstva kako bi pronašao pojedince sa informacijama koje mogu pomoći zaštiti Sjedinjenih Američkih Država od pretnji našoj nacionalnoj bezbednosti." Posljednje tri godine, bilo koji Rus koji živi u SAD-u bio je pod određenom prismotrom, zahvaljujući histeričnoj zaveri koju je pokrenuo politički i medijski establišment u vezi sa „dosluhom s Kremljom“ i Trampove administracie, od čega se ne odustaje čak i nakon specijalnog izveštaja u kome se navodi da takvo nešto ne postoji.   Jedna od žrtava te histerije bila je Marija Butina, koja je došla u Vašington da studira na Američkom univerzitetu i pokušala da promoviše američke vrednosti kod kuće - na primer, vlasništvo oružja. Zbog toga su je uhapsili i zatvorili kao "ruskog agenta", a mediji i tužioci su digli celu hajku na nju. Izvor: Vostok / RT
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.