Izvor: RTS, 31.Okt.2020, 19:16

FBI spreman za moguće nerede posle izbora

Američki Federalni istražni biro uspostavlja komandne centre širom SAD kako bi agenti bili spremni za slučaj da, posle predsedničkih izbora, dođe do izbijanja nasilja, piše Vol strit džurnal.
FBI je potvrdio da će štab u Vašingtonu biti komandni centar u kojem će biti procenjivane opasnosti od eventualnih pretnji posle izbora.

Dodatne pripreme FBI >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << usledile su posle procena američkih zvaničnika da bi, posle izbora, moglo doći do nereda ili uništavanja imovine zbog povišenih političkih tenzija i rasnih problema.
Posebni centri će biti uspostavljeni širom SAD kako bi agenti lakše mogli da prate razvoj događaja i komuniciraju sa lokalnim policijama.
Iako su takvi centri uspostavljani i tokom ranijih izbora, šef kancelarije FBI u Sijetlu Abas Golfri objašnjava da su ove godine "brige pristune zbog povišenih tenzija koje traju od leta".
Takođe, rekao je da su ranije policija i FBI bili zabrinuti zbog mogućnosti terorističkih napada tokom izbornog procesa, ali da je ove godine sva pažnja usmerena na lokalne grupe, koje bi mogle izazvati nerede.

Pogledaj vesti o: FBI,   Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

FBI spreman za moguće nerede posle izbora: Američki obaveštajci u strahu od sukoba!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2020, 09:12

Američki Federalni istražni biro uspostavlja komandne centre širom SAD kako bi agenti bili spremni za slučaj da, posle predsedničkih izbora, izbije nasilje, piše Vol strit džornal...FBI je potvrdio da će štab u Vašingtonu biti komandni centar u kojem će biti procenjivane opasnosti od eventualnih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.