FBI pretražuje Bajdenovu kuću

Izvor: B92, 01.Feb.2023, 17:21

FBI pretražuje Bajdenovu kuću

FBI pretresa kuću predsednika SAD Džoa Bajdena u Delaveru u okviru istrage o poverljivim dokumentima, rekao je njegov advokat.

"Danas, uz punu predsednikovu podršku i saradnju, Ministarstvo pravosuđa sprovodi planirani pretres njegovog doma u Rehobotu u Delaveru", rekao je Bajdenov advokat Bob Bauer u saopštenju.

"Prema standardnim procedurama Ministarstva, u interesu operativne bezbednosti i integriteta, nastojalo se da se ovaj posao obavi bez prethodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obaveštenja javnosti, i mi smo pristali na saradnju. Današnja potraga je dalji korak u detaljnom i blagovremenom procesu Ministarstva koji ćemo nastaviti da u potpunosti podržavamo i olakšavamo. Više informacija imaćemo na kraju današnje pretrage."

Prošlog meseca, Bajden je dozvolio agentima da izvrše pretragu bez presedana u njegovom domu u Vilmingtonu u Delaveru, jednoj od dve lokacije na kojima su ranije pronađeni tajni materijali.

Takođe je u novembru pristao da FBI pretrese bivšu kancelariju koju je koristio u Vašingtonu, gde su dokumenti prvi put otkriveni.

Između 25 i 30 poverljivih dokumenata koji datiraju iz Bajdenovog vremena kao senatora i potpredsednika do sada su pronašli i FBI i Bajdenovi pomoćnici na imanjima u Vilmingtonu i Vašingtonu.

Bajdenovi advokati su takođe pretražili kuću u Rehobot Biču, gde on često odlazi na odmor ili provodi vikende, ali nisu pronašli nikakve dokumente, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FBI pretresa Bajdenovu kuću u Delaveru: Racija zbog poverljivih dokumenata

Izvor: Danas, 01.Feb.2023

Federalni istražni biro (FBI) pretražuje kuću američkog predsednika Džozefa Bajdena u Delaveru, u okviru istrage oko poverljivih dokumenata.

Nastavak na Danas...

'FBI nije pronašao povjerljiva dokumenta' u drugoj Bidenovoj kući u Delawareu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Feb.2023

Američki Federalni istražni biro (FBI) u srijedu je pretresao kuću američkog predsjednika Joea Bidena u Rehoboth Beachu, u Delawareu, u okviru istrage o potencijalnom pogrešnom rukovanju s povjerljivim dokumentima. Bidenov odvjetnik Bob Bauer naveo je u saopćenju da agenti FBI-ja, tijekom tri...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.