FBI STIŽE U BEJRUT: SAD pozvale na pokretanje transparentne istrage u Bejrutu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2020, 16:22

FBI STIŽE U BEJRUT: SAD pozvale na pokretanje transparentne istrage u Bejrutu

FBI će pomoći u otkrivanju šta se zaista dogodilo i zbog čega je došlo do eksplozije.

SAD su danas pozvale na pokretanje transparentne i kredibilne istrage stravične eksplozije u bejrutskoj luci, u kojoj su poginule 172, a povređeno 6.000 osoba i dodale da Liban nikada ne može da se vrati u dane u kojima sve prolazi u njenim lukama i granicama.

- Videti to na televiziji je jedno, a izbliza sasvim drugo. Zaista je porazno - izjavio je američki podsekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za politička pitanja Dejvid Hejl posle posete luci.

- Svaka suverena država temeljno kontroliše svoje luke i svoje granice i pretpostavljam da bi svi Libanci želeli da se vrate u to doba - istakao je on.

Hejl je dodao da će agenti FBI stići ovog vikenda na poziv Libana kako bi pomogli u otkrivanju šta se zaista dogodilo i šta je izazvalo eksploziju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.