Bankama stiglo upozorenje od FBI - ugroženi širom sveta

Izvor: B92, 14.Avg.2018, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bankama stiglo upozorenje od FBI - ugroženi širom sveta

FBI je upozorio banke da njihovi bankomati mogu da budu meta hakera.

Blog "Krebs on Security", koji vodi novinar Brajan Krebs, objavio je ovu potencijalnu pretnju.

U njegovom tekstu piše da je FBI bankama pre vikenda poslao poverljivo upozorenje u kome se navodi da hakeri mogu da hakuju procesor platnih kartica i da koriste ukradene informacije kako bi povukli velike iznose novca na bankomatima širom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sveta.

FBI se još nije zvanično oglasio povodom ovoga, ali u sapštenju koje su poslali u CNN navode da, u postupku unapređenja javno-privatnog partnerstva, FBI rutinski savetuje privatnu industriju o raznim pokazateljima sajberopasnosti koje primete prilikom redovnih istraga.

"Ti podaci služe kako bi administratori sistema mogli blagovremeno da se zaštite od sajberkriminalaca“, piše u saopštenju FBI.

Krebs podeća da su se slični napadi dešavali i ranije, uključujući i hakersku šemu u kojoj je više od dva miliona dolara ukradeno iz banke Virdžinija 2016. i 2017. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.