AMERIKA PONOVO POSTAJE DIVLJI ZAPAD Prodaja oružja sve veća, masovne pucnjave svakodnevna pojava

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021, 07:33

AMERIKA PONOVO POSTAJE "DIVLJI ZAPAD" Prodaja oružja sve veća, masovne pucnjave svakodnevna pojava

Najtraženije oružje su poluatomatski pištolji

Prodaja oružja u SAD je dostigla rekordan broj drugu godinu zaredom, posle perioda u kojem su se masovne pucnjave događale skoro svake nedelje.

Federalni istražni biro (FBI) je od licenciranih radnji za prodaju oružja dobio ogroman broj zahteva za proveru kupaca tokom 2021. godine, pokazuju savezni podaci, piše " >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Njujork post".

FBI je proverio četiri miliona kupaca u januaru, 3,4 miliona u februaru i 4,7 miliona u martu, navodi njujorški list.

To je povećanje u ondosu na prošlu godinu, kada je 2,7 miliona provera urađeno u januaru, 2,8 u februaru i 3,7 miliona u martu.

Američki list navodi da je skok u prodaji oružja došao u mesecima kad se beleži povećan broj masovnih pucnjava i navodi primere u kojima je bilo više mrtvih.

Mnogi među kupcima prvi put nabavljaju oružje, a istraživanja su pokazala da je takvih čak 40 odsto.

.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Amerikanci masovno kupuju oružje: Nakon pucnjava, prodaja naoružanja dostigla rekord

Izvor: OkRadio.rs, 27.Apr.2021

Prodaja oružja u SAD je dostigla rekordan broj drugu godinu zaredom, posle perioda u kojem su se masovne pucnjave događale skoro svake nedelje, piše "Njujork post". Federalni istražni biro (FBI) je od licenciranih radnji za prodaju oružja dobio ogroman broj zahteva za proveru kupaca tokom 2021....

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.