VIŠE OD 400 PRETNJI SMRĆU: Makedonski predstavnik na Evroviziji priznanjem da je GEJ izazvao masovne reakcije

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2021, 18:56

VIŠE OD 400 PRETNJI SMRĆU: Makedonski predstavnik na "Evroviziji" priznanjem da je GEJ izazvao masovne reakcije

"To je ujedno i jedna od najnezanimljivijih stvari o meni..."

Severna Makedonija ove godine na Evrosongu ima predstavnika moćnog vokala, Vasila Garvanlieva.

Ovaj tridesetšestogodišnji muzičar prvi put je, uoči Evrovizije, progovorio o svom seksualnom opredeljenju i javno otkrio da je homoseksualac.

U razgovoru za britanski magazin "Attitude" objasnio je zbog čega se tek sada odlučio na ovaj korak.

- Imao sam osećaj da je sada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pravi trenutak da ispričam sve o sebi - da srušim sve zidove i dam publici sebe onakvog kakav jesam. To je ujedno i jedna od najnezanimljivijih stvari o meni, činjenica da sam gej - ispričao je Vasil, a potom su njegov intervju preneli brojni svetski mediji.

A post shared by V Λ S I L (@vasilg)

Inače, ovogodišnji predstavnik Severne Makedonije na najvećem muzičkom takmičenju pre nekoliko nedelja je posetio Beograd, kako bi u studiju Radio televizije Srbije snimio "back up" nastup za Evroviziju.

To su morali da učine svi takmičari, jer u slučaju da ne mogu da nastupe na velikoj sceni u Roterdamu, taj snimljeni materijal bi bio pušten tokom polufinalnih večeri.

A post shared by V Λ S I L (@vasilg)

Podsetimo, predstavniku Severne Makedonije, Vasilu Garvanlievu, stiglo je više od 400 pretnji smrću, izjavila je ministarka spoljnih poslova Bugarske Ekaterina Zaharijeva.

Motiv za skandalozne poruke oni koji su mu pretili pronašli su u njegovoj izjavi i priznanju da ima i bugarsko državljanstvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.