Rambo Amadeus otvorio prvo polufinale 57. Pesme Evrovizije

Izvor: Blic, 22.Maj.2012, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rambo Amadeus otvorio prvo polufinale 57. Pesme Evrovizije

Počelo je prvo polufinale 57. Pesme Evrovizije u Bakuu. Nakon dvočasovnog spektakla, saznaće se prvih 10 finalista.

Na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije učestvuju 42 izvođača iz isto toliko zemalja. Sve one podeljene su u dva polufinala, dok su zemlje članice „Velike petorke” i domaćin Azerbejdžan direktno u finalu.

Iz svakog polufinala će se plasirati u finale po 10 pesama, odlukom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << žirija i publike u odnosu 50:50.

Rambo Amadeus nastupio prvi na Evroviziji sa pesmom "Euro Neuro"

Čast da otvori ovogodišnje takmičenje za najbolju pesmu Evrope pripala je crnogorskom predstavniku Antoniju Pušiću, poznatijem kao Rambo Amadeus, koji je izveo kompoziciju "Euro Neuro".

Predstavnik Crne Gore u Azerbejdžanu nagrađen je velikim ovacijama, a na samom kraju nastupa u svom prepoznatljivom maniru izvrnuo je džepove pantalona koji su simbolično bili prazni, čime je zaradio još veći aplauz.

Pušić je nešto pre odlaska na veliko takmičenje priznao kako je razočaran negativnim komentarima i da mu se odlazak na muzički festival ogadio. Muzičar je takođe naveo kako ne očekuje plasman od takmičenja protiv čijih kriterijuma se izjašnjavao, i kada je i pesmu napravio protiv kriterijuma takmičenja festivala.

A kako će se Rambo Amadeus plasirati, ostaje da vidimo do kraja večeri.

Predstavnica Letonije Anmari nastupila je sa pesmom "Beautiful song"

U okviru večerašnje prve polufinalne večeri nastupiće predstavnici 18 država. Do sada je publika imala priliku da čuje predstavnike Crne Gore, Islanda, Grčke, Letonije, Albanije, Rumunije, Švajcarske, Belgije, a do kraja večeri nastupiće i predstavnici Finske, Izraela, San Marina, Kipra, Danske, Rusije, Mađarske, Austrije, Moldavije i Irske.

Greta i Jounsi, predstavnici Islanda otpevali pesmu "Never forget"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.