Provokacija sa Kosova oko Nevene Božović?

Izvor: Mondo, 04.Mar.2019, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provokacija sa Kosova oko Nevene Božović?

"Ponosni smo na naše talentovane devojke."

Na finalnoj večeri Beovizije, pobedu je nakon glasova publike i stručnog žirija odnela pevačica Nevena Božović sa pesmom "Kruna", pa to znači da će ona predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije 14. maja u Izraelu.

Nakon toga, na Twitter nalogu Eurovision Kosovo osvanula je poruka:

"Nevana Božović sa Kosova predstavlja Srbiju na Pesmi Evroviziji 2019".

Ta objava, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uz provokativnu poruku: "Ponosni smo na sve naše talentovane devojke širom sveta", izazvala je negodovanje srpskih tviteraša, poput opaski "Za početak napišite pravilno njeno ime" (pošto su napisali NevAna, a ne Nevena) i "Kosovo je srce Srbije".

Na ovo je fan grupa Eurovision Kosova, bez ispravljanja imena pevačice, postavila novu objavu sa pitanjem: "Ne razumem zašto ste te toliko ljuti, Nevana je sa Kosova, i to je činjenica". Uz to je printskrin Instagram profila Nevene Božović, na kome stoji da je Nevena rođenja u "Mitrovici na Kosovu."

Pogledajte tvitove OVDE.

BEOVIZIJA: Da li je pobedila najbolja pesma? (ANKETA)

Samoproglašena Republika Кosovo ne učestvuje na Evroviziji, koja se bez prestanka održava jednom godišnje od 1956. godine.

Кosovo ne može da učestvuje na Evroviziji zato što njihov javni medijski servis nije ni aktivan, ni pridruženi član Evropska radiodifuzna unija EBU. Statut EBU-a propisuje da učesnik mora biti iz države koja je članica Međunarodne telekomunikacione unije (ITU) ili Saveta Evropa. Кosovo, kako se naovdi u saopštenju EBU, nije ni jedno, ni drugo.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015,   Twiter

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

“Ona je sa Kosova, a ne iz Srbije!” Tviteraši pobesneli zbog objave stranice “Eurovision Kosovo” o Neveni Božović (FOTO)

Izvor: Svet, 05.Mar.2019, 12:21

“Nevana Božović sa Kosova predstavlja Srbiju na pesmi Evroviziji 2019. Ponosni smo na sve naše talentovane devojke širom sveta”, osvanulo je na Tviter nalogu “Eurovision Kosovo”, nakon pobede Nevene Božović na Beoviziji.. Valja naglasiti da, osim što oni koji stoje iza ovog naloga očigleno...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.